„Vă voi răsplăti astfel anii” (loel 2:25)

E nevoie de timp ca să-ți revii după divorț și să înveți să trăiești din nou, așa că ai răbdare cu tine însuți. Probabil vei trece prin etapele recunoscute ale durerii:

1) Negarea. Încerci să ignori sau să minimizezi cele întâmplate în speranța că vor dispărea. Iți este teamă de confruntare și o refuzi. Nu apelezi la ajutor de specialitate întrucât crezi că „totul se va rezolva până la urma”.

2) Mânia. Când cineva te respinge, stima ta de sine este afectată si reacționezi greșit. Faci afirmații nelalocul lor și necontrolate, izvorâte din haosul emoțional – afirmații precum: „Bine! mă bucur că s-a terminat! Stai numai să vezi! Voi găsi pe cineva care mă iubește si mă apreciază cu adevărat!”

3) Negocierea. Odată ce îți dai seama că mânia îți răpește bucuria și face ca suferința să se adâncească, recurgi la o soluție sau la un compromis. Si când nici asta nu dă rezultate, treci la următoarea etapă.

4) Depresia. Te lovește în cele mai nepotrivite momente, cum ar fi zile de naștere, concedii si aniversări. Reluarea ..filmelor noastre preferate” la televizor sau restaurantele în care aveți amintiri împreună te deprimă. La două noaptea ești perfect treaz și nu poți dormi.

Această depresie este adeseori consecința introspecției, deoarece nu poți gândi greșit si să te simți bine în același timp. Așadar, ce poți face? Învață să-ți disciplinezi gândurile. Stabilește-ti noi obiective în viată. Concentrează-te pe ajutorarea cuiva care experimentează aceiași durere. Când Iov s-a rugat pentru prietenii săi, Dumnezeu l-a vindecat și i-a redat toate averile (vezi Iov 42:10).

El te va ridica si pe tine deci nu înceta să te încrezi în El si nu-ti pierde curajul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.