„Nădăjduind împotriva oricărei nădejdi” (Romani 4:18)

Să analizăm ultimele trei etape implicate în procesul de refacere după divorț.

Etapa cinci este acceptarea. Da, acceptarea poate veni și va veni în cele din urmă! În acel moment, uneori vei avea sentimentul vinovăției pentru că nu te mai simți deprimat și supărat. Ce se întâmplă? Ai încetat să mai lupți. Lupta lăuntrică s-a sfârșit și ai început să experimentezi pacea. Pacea lui Dumnezeu este cea care trece dincolo de orice pricepere (vezi Filipeni 4:7)

. Etapa șase este speranța. „Nădăjduind împotriva oricărei nădejdi, el a crezut… întărit prin credința lui, a dat slavă lui Dumnezeu deplin încredințat că El ce făgăduiește, poate să și împlinească” (Romani 4:18, 20).

Ceva din tine revine la viată si spune: „Voi trăi din nou și voi iubi din nou viața mea nu s-a terminat”. În acea clipă redescoperi un nou scop, dezvolți noi relații și începi să te întărești. Din punct de vedere emoțional, îmbătrânești repede, și lucrul acesta devine un avantaj.

Etapa șapte este împlinirea. Spui la fel ca David: „Nu voi muri, ci voi trăi, și voi povesti lucrările Domnului” (Psalmul 118:17). Fie că este vorba despre o nouă direcție, despre o altă carieră sau de o anumită realizare, Dumnezeu va avea grijă să găsești din nou împlinirea,. Lângă Dumnezeu este locul în care nu vei găsi deznădejde și nu mai trebuie să rememorezi vechi amintiri ale eșecului sau ale trădării.

Dumnezeu care a zis : „lată, Eu fac toate lucrurile noi” (Apocalipsa 21:5) îți dă un nou viitor, iar tu vei refuza să trăiești cu suferința din trecutul tău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.