19 Iunie

1
33

  ” Atunci Isus a zis ucenicilor Sai: “Daca voieste cineva sa vina dupa Mine, sa se lepede de sine, sa-si ia crucea, si sa Ma urmeze.” Matei  16:24
 

Cred ca multi dintre noi au jucat în copilarie jocul:” urmeaza-ti liderul!” Acesta este un joc deosebit de amuzant, în care unul dintre copii ce este desemnat a fi lider, se aseaza în fata, iar toti ceilalti copii se încoloneaza în spatele lui.

Cand liderul porneste în mars facand diferite miscari, ceilalti copii trebuie sa-l imite întocmai. Pentru ca cei ce gresesc sunt eliminati din joc, castiga copilul care îsi urmeaza si-l imita pe lider cel mai bine!

Acest joc ne aminteste despre o anume specie de omizi numite :”omizi procesionale”, care sunt experte în a-si urmari liderul. Acestea sunt gata sa-si urmeze liderul indiferent de ceea ce urmeaza sa li se întample. 

Pentru a demonstra acest devotament anumiti cercetatori care le-au studiat comportamentul, au asezat aceste omizi în cerc si le-au lasat sa mearga ore si zile în sir. Aceste omizi au mers în cerc pana ce epuizate de foame si osteneala, au murit.  Nu s-au oprit nici o clipa, ci au urmat omida din fata lor, pana la moarte.

Acest caz nu ne evidentiaza însa un model de întelepciune. Desi au ramas credincioase fata de omida care mergea înainte, omizile care au urmat-o au facut-o în mod mecanic. 

Domnul Isus nu doreste însa sa fim numai niste roboti care sa-I calcam pe urme în mod mecanic, ci sa-I fim urmasi care sa pasim pe urmele Lui, deplin convinsi ca El ne duce pe calea cea buna. 

 Cine este persoana pe care o urmezi? Esti convins ca aceasta te duce pe calea cea buna?

Rugaciune: Doamne Isuse; ajuta-ma sa merg pe urmele Tale stiind ca urmandu-Te cu credinciosie, am facut alegerea cea buna si voi ajunge la Tatal. Amin.

1 COMENTARIU

 1. Promisiunile facute de Domnul Isus sunt mult peste asteptarile umane, sunt aproape intangibile, datorita credintei venita de sus putem gandi la materializarea lor cumva.
  “Matei 16:18
  Si Eu iti spun: tu esti Petru (Piatra); si pe aceasta piatra voi zidi Biserica Mea, SI PORTILE LOCUINTEI MORTILOR NU O VOR BIRUI.
  19 Iti voi da cheile Imparatiei cerurilor…
  sau
  28 Adevarat va spun ca unii din cei ce stau aici nu vor gusta moartea pana nu vor vedea pe Fiul omului venind în Împaratia Sa.”

  Mai mult decat atat, Isus isi face cunoscuta identitatea Sa, misiunea Sa.
  Oamenii care il urmeaza chiar pana la moarte nu sunt motivati de sacrificiu, ci de Slava viitoare.
  Punand in balanta pamanul cu tot ce este pe el, care oricum nu iti apartine si sufletul, singurul cu care te identifici in orice lume, iti dai seama ca aceasta conditie : sa se lepede de sine si sa ma urmeze iti da dreptul sa te numesti Copil de Dumnezeu, Frate cu Isus, Fiu al Luminii, etc.
  “Live simply. Love generously. Care deeply. Speak kindly. Leave the rest Up to God.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.