20 Decembrie-ÎNVAțĂ DEPRINDEREA!

0
61


“Pot totul în Hristos, care mă întărește”
(Filipeni 4:13)

Există o boală spirituală împotriva căreia trebuie să fii vaccinat ““ împietrirea atitudinilor. Este o boală care te face să crezi că părerea ta este singura corectă. Câtă vreme viața este de partea ta, te simți bine, dar când situația se schimbă, mergi înainte, de la un obstacol la altul, lovit și rănit, până când, frustrat, capitulezi. Apoi începi să dai vina pe alții, pe viață, pe diavol sau pe Dumnezeu.

Poate credința ta este bine-intenționată, dar credința fără flexibilitate e doar o credință care abia mai mocnește! Vâslașii experimentați de caiac știu să realizeze “învârtirea eschimoșilor”. Este o tehnică prin care te poți învârti 360 de grade sub apă și să ieși la suprafață fără să te îneci. Este și strategia folosită de Pavel pentru a învinge provocările cu care s-a confruntat în viață. “Știu să trăiesc smerit” (v. 12).

El nu a dobândit această abilitate în mod natural, nu a învățat-o la un seminar despre flexibilitate și nu a primit-o de la un guru. Ci a învățat-o la școala dură a răbdării, a perseverenței, a smereniei, a renunțării de sine, a dedicării și a încrederii în Dumnezeu. Prin urmare, el a acceptat persecuția, foamea, sărăcia, închisoarea și executarea, nerenunțând niciodată, și totuși demonstrând cum să te “bucuri totdeauna în Domnul” (Filipeni 4:4).

Credința intră în coliziune cu realitatea, se pleacă și rezistă până când apare victoria. E ca un copac ce se îndoaie pe timp de furtună, după care stă iarăși drept. “M-am deprins “¦ Pot totul în Hristos, care mă întărește” (Filipeni 4:12-14). Așa că, învață deprinderea!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.