19 Decembrie-OCUPĂ-țI LOCUL ÎN FAMILIE!

0
53

Dumnezeu dă o familie celor părăsiți” (Psalmul 68:6)

Trăirea în familia lui Dumnezeu poate fi plină de provocări. Pentru a te bucura și a-ți împlini rolul ca membru al familiei, trebuie să înțelegi trei lucruri:

1) Care îți sunt drepturile.

Când te-ai încrezut în Hristos, ca Mântuitor al tău, ai devenit membru al familiei răscumpărate a lui Dumnezeu (Ioan 3:3-6). Asta înseamnă că ai dreptul să fii acceptat, iubit, ocrotit, respectat, ajutat, instruit, echipat și răsplătit. Indiferent de greșelile tale din trecut, Dumnezeu îți garantează aceste drepturi, așa că îmbrățișează-le și bucură-te de ele.

2) Care sunt regulile casei.

Fără îndreptarul legii, se ajunge la anarhie. La fel este și în familie. Îți poți imagina ce s-ar putea întâmpla dacă copiii ar face regulile în casă? Familia lui Dumnezeu nu este o democrație. Regulile Lui nu se supun la vot. Dumnezeu a stabilit niște principii neschimbătoare în Cuvântul Său, și ele garantează binecuvântarea Lui. “De “¦ veți asculta, veți mânca cele mai bune roade ale țării” (Isaia 1:19).

3) Care ne sunt responsabilitățile unii fată de alții.

Tu ești chemat să-ți accepți, să-ți iubești și să-ți ajuți frații și surorile chiar dacă ești egoist, imatur, critic și iresponsabil. Nu uita că familia lui Dumnezeu se află încă “în construcție”, dar e mult mai bună decât oricare altă alternativă! Tu trebuie să participi la viața obișnuită a familiei și la activitățile ei. Credincioșii din biserica primară se întâlneau “în fiecare zi” (Faptele Apostolilor 2:46); prin urmare, ei au supraviețuit tuturor încercărilor Satanei de a-i distruge.

Așadar, susține viața și misiunea bisericii tale, care este acum familia ta, prin zeciuială, prin darurile tale și prin timpul tău. Nu aștepta numai să primești; “pe cine dă cu bucurie, îl iubește Dumnezeu.” (2 Corinteni 9:7).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.