21 Decembrie-DUMNEZEU LUCREAZĂ ÎN TINE (1)

0
40

“Acela care a început în voi aceasta bună lucrare, o va isprăvi” (Filipeni 1:6)

Când le-a scris credincioșilor din Filipi, Pavel le-a spus că Dumnezeu lucrează în fiecare dintre ei. Ce adevăr extraordinar! El a spus: “mă rog ca dragostea voastră să crească tot mai mult în cunoștință și orice pricepere, ca să deosebiți lucrurile alese, ca să fiți curați și să nu vă poticniți până în ziua venirii lui Hristos, plini de roada neprihănirii, prin Isus Hristos, spre slava și lauda lui Dumnezeu” (v. 9-11).

Poate spui: “e o poruncă greu de îndeplinit!” Da, însă nu o vei îndeplini niciodată prin puterea voinței, prin intenții bune sau prin efort propriu. Trebuie să-L cauți pe Dumnezeu pentru a primi călăuzire, să asculți de El în toate privințele și să îți iei puterea de la El. Încercarea de a face tu însuți ceea ce numai Dumnezeu poate face e ca și cum ai încerca să te îmbunătățești tu însuți. Dar acest lucru nu funcționează.

Trebuie să-i încredințezi lui Dumnezeu sarcina de a te echipa pentru lucrarea la care te-a chemat. Da, și tu trebuie să-ți faci partea, dar nu încerca să faci partea lui Dumnezeu! “Noi toți privim cu fața descoperită, ca într-o oglindă, slava Domnului, și suntem schimbați în același chip al Lui, din slavă în slavă, prin Duhul Domnului” (2 Corinteni 3:18).

Care este lucrul care ne schimbă? “Duhul Domnului”. El ia presiunea și ne eliberează de stresul și de neliniștea pe care o simțim atât de des când încercăm să ne “schimbăm” singuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.