„Podoaba voastră … să fie omul ascuns al inimii” (1 Petru 3:3,4)

Prințesa Diana a fost considerată una dintre cele mai frumoase femei din lume. Cu toate acestea, îi displăcea ceea ce vedea în oglindă. Faptul acesta a dat naștere unei afecțiuni legate de alimentație, denumită bulimie, care este cauzată de dezgustul față de propria persoană. „Cultul frumuseții” ne-a infestat pe mulți dintre noi cu un sentiment similar de nepotrivire și de inferioritate.

Problema este că nu ne uitam în oglinda care trebuie. E un lucru bun să-ti păstrezi forma fizică și să te îmbraci așa cum îți stă bine. Dar e un lucru rău să-ți fundamentezi stima de sine pe înfățișarea fizică. De ce? Pentru că duci o luptă deja pierdută împotriva Creatorului tău și a timpului. Iată trei versete la care trebuie să te gândești:

1) „Femeia frumoasă și fără minte este ca un inel din aur pus în râtul unui porc” (Proverbe 11:22). Acest verset se poate reduce la o singură propoziție: „ești frumos când te comporți frumos”.

2) Frumusețea este deșartă, dar femeia care se teme de Domnul va fi lăudată” (Proverbe 31:30). Acest verset se poate reduce la singură propoziție: „Frumusețea atrage atenția, însă numai caracterul va atrage respectul”.

3) „Podoaba voastră … să fie omul ascuns al inimii” (1 Petru 3:4). Acest verset se poate reduce la o singură propoziție: „Dumnezeu are o unitate de măsură diferită; la El frumusețea este ceva lăuntric”, și un ultim gând: lumea se va purta cu tine așa cum te porți tu cu tine însuți.

Așadar, dacă apreciezi „frumusețea” pe care a pus-o Dumnezeu în tine, ceilalți vor începe și ei s-o aprecieze

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.