„Isus … i-a iubit până la capăt” (loan 13:1)
Oamenii petrec ore în șir, în fiecare zi, pe rețele de socializare, cum ar fi Facebook – în multe cazuri pentru că sunt singuri. Nu este nimic greșit să interacționezi cu alții în felul acesta. De fapt, mediile sociale oferă unul dintre cele mai extraordinare instrumente pe care le-a avut vreodată Biserica pentru a ajunge la oameni cu Evanghelia.
Dar într-o epocă în care e ușor să neglijezi relațiile adevărate, să ne aducem aminte de ce suntem legați între noi. Un autor spune: „Viața este mult mai bogată când avem prieteni cu care să ne împărtășim bucuriile și necazurile. Din nefericire, singurătatea rămâne o problemă majoră și o sursă a suferinței pentru mulți. Însă nici unul dintre noi nu trebuie să se resemneze și să accepte singurătatea; este o boală curabilă, dacă nu cumva chiar se poate evita”.
Adevăratele relații nu se zidesc prin publicarea actualizărilor sau prin transmiterea și retransmiterea unor citate care ne dau de gândit. E nevoie de mult mai mult timp decât atât. Cea mai sănătoasă relaționare implică împlinirea nevoilor oamenilor într-un mod care nu ar fi existat fără întâlniri față în față între două persoane.
Asta a făcut Domnul Isus. Cea mai mare parte a lucrării Sale publice s-a desfășurat investind în cei doisprezece apostoli, care au pornit în Numele Lui, investind ei înșiși în viețile altora. Biblia spune: „fiindcă îi iubea pe ai Săi, care erau în lume, i-a iubit până la capăt.”
Psalmistul a divulgat numărul celor cărora le pasă de el: „Nimeni nu mă mai cunoaște … nimănui nu-i pasă de sufletul meu” (Psalmul 142:4).
Dacă dorești să împlinești nevoile oamenilor trebuie „să te implici personal și să devii apropiat”. Asta a făcut Domnul Isus și El este pilda noastră