19 Aprilie

2
44


” cu prvire la felul vostru de viata din trecut , sa va dezbracati de omul cel vechi care se strica dupa poftele înselatoare; si sa va înnoiti în duhul mintii voastre, si sa va îmbracati în omul cel nou, facut dupa chipul lui Dumnezeu de o neprihanire si sfintenie pe care o da adevarul.” Efeseni 4:22-24

Când mi-am scris teza de licenta am facut o cercetare amanuntita a vietii israelitilor din zilele noastre. În timpul unei vizite la Ierusalim, m-am oprit în fata zidului plângerii. Aceasta portiune a zidului cetatii Ierusalimului, este tot ceea ce-a mai ramas în picioare pâna în zilele noastre din zidul care altadata înconjura întrega cetate.

Acest zid al plângerii era locul unde cei ce veneau la templu începeau sa plânga si sa-si marturiseasca pacatele. Exista însa povestiri care arata ca pe masura ce se apropiau de Templu si înaintau spre Sfânta Sfintelor, plânsul evreilor început în afara cetatii se intensifica.

Daca în fata zidului plângerii durerea celor ce îsi marturiseau pacatele nu era asa de profunda, pe masura ce se apropiau de Sfânta Sfintelor, plânsul inimii lor era tot mai intens, trecând dincolo de cuvintele de pocainta , la o adânca atitudine de durere si parere de rau.

Acest fapt ne arata ca cu cât ne apropiem mai mult de Dumnezeu, cu atât mai mult trebuie si sa ne marturisim pacatele si sa dorim o stare de sfintenie.
N-ai vrea ca în aceasta zi sa începi sa-ti plângi pacatele si sa pasesti prin credinta mai aproape de Dumnezeu?

Rugaciune: Doamne Isuse; ajuta-ma ca sa ma apropii mai mult de Tine, marturisindu-mi pacatele si umblând în sfintenie. Amin.


2 COMENTARII

  1. curatzeste Tu Dumnezeul meu, tot ce mai este murdar in mine ca sa ma infatzisez inaintea Ta ,curata si sfintzita prin adevarul Tau, biblia ,care este pururea vesnica si prin implinirea ei, noi putem sa stam inaintea TA in picioare,ca Tu ai gasit cu cale sa ne invetzi toate lucrurile,ma rog si pentru cei care inca nu te cunosc si ii ai in planul Tau de mantuire sa ii curatesti si sa-i aduci la pocaintza,sa te cunoasca pe Tine singurul Dumnezeu adevarat,Isus Hristos.Amin

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.