2 Ianuarie

4
56

“Caci, daca este cineva în Hristos, este o faptura (Sau: zidire.) noua. Cele vechi s-au dus: iata ca toate lucrurile s-au facut noi.” 2 Corinteni 5: 17

Astazi as dori sa îti vorbesc despre pocainta. Multi oameni, si uneori chiar si crestinii, înteleg si percep gresit aceasta atitudine a inimii.

În primul rînd, pocainta nu înseamna remuscare. Remuscare înseamna sa îti para pur si simplu rau pentru pacatul tau. Multor oameni le pare rau doar pentru faptul ca au fost descoperiti. Chiar si tînarul bogat era întristat atunci cînd a decis sa nu îl urmeze pe Domnul Isus. Avea un sentiment de remuscare”¦dar nu de cainta.

În al doilea rînd, pocainta nu înseamna regret. Regretul e acel moment în care ti-ai dori ca un lucru sa nu se fi întîmplat. E asemenea lui Pilat, care desi stia ca Domnul Isus este fara de vina, s-a spalat pe mîini, simtindu-se plin de remuscare. Si cu toate acestea, s-a facut vinovat de sîngele Domnului Isus Hristos. Asadar, pocainta nu înseamna regret.

În al treilea rînd, pocainta nu înseamna a rezolva. Cu totii stim în ce constau promisiunile facute la trecerea dintre ani: sa facem lucrurile mai bine în noul an si sa fim mai buni. Rezolvarea problemelor si restaurarea noastra nu implica pocainta adevarata.

Adevarata pocainta implica o schimbare a mintii. O schimbare a mintii în ceea ce priveste pacatul din viata ta, o schimbare a perceptiei asupra propriei tale persoane si asupra Domnului Isus Hristos. Adevarata pocainta e atunci cînd ne întoarcem la Domnul Isus si îl primim în vietile noastre. În aceasta situatie ni se vor schimba sensul vietii noastre si sentimentele noastre.

Pocainta e a transformare radicala a inimii tale, o despartire de pacatul pe care îl infaptuiesti si o redirectionare a sensului vietii tale spre Mîntuitorul Isus Hristos. Asa ca, daca astazi simti ca esti prins în capcana pacatului, te îndemn sa te grabesti sa te pocaiesti. Bineînteles ca este usor sa simti remuscare, regret si sa încerci sa rezolvi cumva problema pacatului din viata ta. Dar adevarata transformare va veni numai atunci cînd te vei pocai cu adevarat!

ÎNTOARCE-TE LA DOMNUL ISUS HRISTOS, DESPARTINDU-TE DE PACAT. VEI AFLA ASTFEL O VIATA PLINA DE SPERANTA, DRAGOSTE SI O TRANSFORMARE COMPLETA A INMII TALE!

4 COMENTARII

 1. Avem o cintare care spune pacatele sunt multe ca nisipul mari Dar singele tau DOAMNE pe toate le sterge eu personal am trait multa vreme pacate ascunse dar dumnezeu ma trecut prin grele incercari am pierdut tot sanatate la un pas de moarte am pierdut singurul copil ,casa tot.DAR Mama mea postea si se ruga pentru mine Asa m-am intors din cea mai crunta ratacire a vieti mele la Dumnezeul cel viu. dumnezeu mi-a sters toate pacatele si m-a facut fericita cu adevarat.Am venit la Dumnezeu exact de pe marginea prapastiei. diavolul ma putea ucide si pe mine.Dumnezeu m-a eliberat, m-a descatusat din miinile lui mi-a daruit un nou caracter, onoua viata. viata care merita traita.fiul luiDUMNEZEU sunea pe cel ce vine la Mine nu-l voi izgoni afara, problema este sa venim la el.Va indemn veniti la Dumnezeuel mai face si astazi minuni

 2. nu exista o parere personala aici ,trebuie sa luam etalonul nostru care e Cuvantul lui Dumnezeu.exista 2 tipuri de regrete in viata oricarui om .Primul este cand a fost descoperit in legatura cu pacatul lui si ii pare rau pentru ca a fost descoperit, iar al doilea este cand un om a fost descoperit si ii pare rau de pacat nu de faptul ca a fost descoperit si aici vine orice forma de regret remuscare adevarata.daca vrem o sa fim adevaratii pocaiti e timpul sa dam ne dam exemplu , nu credeti? a trecut ceva timp de cand nu am mai commentat nimic dar am revenitsi ma bucur ca inca duci lucrarea asta.

 3. Pacatul ? cine stie ce e pacat sau nu? multi cred ca cea se spun si fac nu e pacat ,ASTFEL SAVARSESC PACATUL.Toate acestea pentru ca nu il cunosc pe Dumnezeu,multi zic eu il cunosc si vorbesc cu Dumnezeu dar dupa felul lor de vietuire,vezi ca de fapt uni mint,alti nu mint.Barbati sunt ispititi de femei,popularitate si bani,iar femeile sunt ispitite de mandrie,frumusete exterioara si barfa,toate aceste lucruri iti spun ca nu ei il cunosc pe Dumnezeu.Dumnezeu nu iubeste poularitatea,sexul,banii ,mandria,frumusetea exterioara,barfa,toate acestea sunt uraciuni inaintea Domnului,nu vreau sa jignesc pe nimeni,dar acesta este adevarul lui Dumnezeu,SFINTENIA este moartea poftelor trupului al simturilor firesti si pamantesti si primind viata lucrurilor duhovnicesti,ca fii a lui Dumnezeu trebuie sa fim ca El.Doamne daca este cu putinta ACUM SA TE ATINGI DE POPORUL TAU sa traiasca o viata sfanta pe pamant,omarand poftele si simturile firi pamantesti,ca Duhul Sfant sa poata locui in vietile lor ,SA SE DEOSEBESCA FII LUMINII DE FII INTUNERICULUI.Amin

 4. parerea mea personala este ca pocainta intervine in viata omului cand realizeaza cat de mult este iubit si cand realizeaza ca este iertat deplin. astfel ca ajunge sa nu ii mai pese de parerea celor din jur si sa simta in inima lui tristetea pentru cat de mult a trait inselat de propiile aspiratii si bucuria regasirii in Domnul Isus. Cea mai impresionanta poezie despre pocainta, pentru mine incepe asa:
  Bolnav de iubire si zdrobit de jale,
  Am pornit pe drumuri lungi a te gasi
  Sa-ti sarut cu lacrimi urma urmei tale
  Si macar o data fata a-Ti privi,
  si umreaza … si poti sa spui poezia asta zilnic, parca niciodata nu este destul…
  si cand oamenii te vor vinde ieftin, adu-ti aminte ca Dumnezeu te-a rascumparat cu pret de sange. TU ai pret in ochii LUI si asta e un Adevar fundamental.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.