19 Octombrie

0
41

“Și la aceasta ați fost chemați; fiindcă și Hristos a suferit pentru voi, și v-a lăsat o pildă, ca să călcați pe urmele Lui.  “El n-a făcut păcat, și în gura Lui nu s-a găsit vicleșug”.
Când era batjocorit, nu răspundea cu batjocuri; și, când era chinuit, nu amenința, ci Se supunea dreptului Judecător.  El a purtat păcatele noastre în trupul Său, pe lemn, pentru ca noi, fiind morți față de păcate, să trăim pentru neprihănire; prin rănile Lui ați fost vindecați. ” I Petru 2:22-24

Datorita conditiilor de sanatate, o profesoara dintr-o scoala elementara din Noua Anglie, s-a pensionat mai devreme. În acest fel, îsi zicea ea, va avea mai mult timp pentru a-si îngriji sanatatea.

Într-o zi însa, a fost vizitata de una dintre fostele sale eleve, care i-a povestit despre o mare problema pe care n-o poate rezolva. Vizitand femeile din închisoarea din oras, aceasta fosta eleva, a spus profesoarei ca detinutele care au savarsit crime odioase, stau în aceleasi celule cu detinutele care au fost închise pentru mici furturi, sau neachitarea taxelor.

Vizitand acea închisoare Dorotheea Dix , s-a convins de aceasta realitate si din acea zi a început lupta pentru schimbarea acestui sistem.

Desi era împovarata de durerile ei fizice cauzate de boala, si de multe lipsuri materiale, Dorotheea si-a petrecut tot restul vietii, luptand pentru drepturile acestor detinute.

La moartea ei, dupa aproape 40 de ani dedicati acestei slujiri, ea a lasat în urma aproape 30 de spitale pentru persoanele cu afectiuni psihice, iar acum detinutele erau repartizate în camere în functie de gravitatea faptelor comise.

Daca o femeie firava si bolnava, a reusit în împlinirea planurilor ce si le-a propus, cu siguranta ca vei reusi si tu!”

Rugaciune: Doamne Dumneezeule; ajuta-ma sa-mi cunosc lucrarea la care m-ai chemat si sa mi-o împlineasc cu credinciosie, pentru ca sa pot împlini planul Tau pentru viata mea. Amin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.