19 Mai

0
48

” El a purtat pacatele noastre în trupul Sau pe lemn, pentru ca noi , fiind morti fata de pacate, sa traim pentru neprihanire ; prin ranile Lui ati fost vindecati”. I Petru 2:24

Într-o zi , pastorul Charles Spurgeon , în timp ce se plimba pe o strada din Londra, a vazut un copil al strazii ce avea în mîna o colivie veche, în care era închisa o vrabie de cîmp. Spurgeon l-a oprit pe acel copil si l-a întrebat ce avea sa faca cu acea pasare.

Cred ca ma voi juca cu ea o vreme si cînd ma voi plictisi, sau voi obosi o voi ucide. Copilul a facut ultimul comentariu cu un rînjet rautacios.

Fiindu-i mila de acea pasare, Spurgeon l-a întrebat pe copil: ” Cît ar trebui sa-ti platesc pentru a cumpara aceasta pasare ? Dar n-aveti ce sa faceti cu aceasta pasare i-a raspun copilul, cu un hohot de rîs. Este numai o vrabie de cîmp speriata, care sîngereaza!

Cînd a vazut însa ca domnul în vîrsta era serios, baiatul i-a zis : “poti sa ai pasarea pentru doua lire “! Doua lire la acea vreme, putea fi echivalentul a o suta de dolari astazi .

Spurgeon a platit pretul si-a lasat pasarea sa zboare. În urmatoarea zi, era ziua învierii. Pe amvonul catedralei Metropolitane, în acea dimineata se putea vedea ocolivie goala.

Sa va spun istoria acestei colivii ; au fost primele cuvinte cu care Spurgeon si-a început predica. Apoi a prezentat întîlnirea cu acel baiat al strazii de la care a cumparat vrabia si colivia cu un pret foarte mare.

V-am spus aceasta întîmplare a continuat Spurgeon, pentru ca aceasta reprezinta ceea ce Domnul Isus a facut pentru noi. Vedeti; un dusman rau numit “pacat” ne-a prins în capcana lui, neavînd nici o posibilitate de scapare. Cînd Domnul Isus a venit si-a zis pacatului : “Ce ai de gînd sa faci cu acesti oameni pe care îi tii în colivie” ? Pacatul a raspuns : “Oamenii acestia “! Am sa-i învat sa se urasca unul pe altul, am sa ma joc cu ei pîna voi obosi si apoi îi voi omorî “!

Cît ai vrea sa-ti platesc pentru a-i elibera ? a întrebat Domnul Isus.

Cu un rînjet siret, pacatul a raspuns : “N-ai ce face cu acesti oamnei Isuse “! Ei te vor urî, te vor scuipa în fata si te vor atîrna pe cruce . Dar daca vrei sa-i cumperi , pentru ei va trebui sa-ti dai viata si sa platesti cu sîngele Tau pîna la ultima picatura.

Dupa ce a facut aceasta analogie, în încheiere Spurgeon a spus : “Doamnelor si domnilor; aceasta este ceea ce a facut Hristos pentru noi pe cruce. A platit un pret incomensurabil pentru fiecare dintre noi, pentru ca toti cei care vor crede sa gaseasca eliberarea din robia pacatului si a mortii.

Rug. Doamne Dumnezeule; îti multumesc ca ai deschis si usa coliviei în care eu eram. Mi-ai daruit eliberarea platind asa de scump ; ajuta-ma sa traiesc pentru Tine. Amin

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.