18 Iulie

1
39


” Încolo fratilor, fiti sanatosi, desavarsiti-va îmbarbatati-va, fiti cu un cuget, traiti în pace si Dumnezeul dragostei si al pacii va fi cu voi.” 2 Cor. 13:11

” Traiti în pace” este îndemnul pe careni l-a dat siDomnul Isus, care în predica de pe munte ne-a spus ca sunt fericiti doar facatorii de pace.

Pacea este esentiala pentru o biserica ce cauta partasia. O biserica plina de ostilitati si relatii rupte, care nu are pace,  nu poate cunoaste ce înseamna partasia!

Pentru a trai aceasta binecuvantare în familie si-n biserica de care apartii, lasa-ma sa te întreb în aceasta zi : ” Sunt membri din familia si din biserica ta pe care îi ocolesti si cu care n-ai vrea sa te întalnesti ? Se întampla acest lucru pentru ca în mintea ta este o anume adversitate împotriva lor ?

Daca raspunsul la aceste întrebari este afirmativ, atunci ai o mare problema.  Iar daca rezolvarea acestor situatii depinde de tine, Dumnezeu îti spune în aceasta zi ca trebuie sa fii un facator de pace, promovand o atitudine de armonie cu cerul si cu toti cei ce sunt copiii lui Dumnezeu.

 A trai însa în pace, nu-i numai responsabilitateape care o avem doar pentru cei credinciosi, ci si o datorie pe care o avem fata de toti oamenii.

Cathy si prietenul sau Irving, un jucator de golf împatimit, au plecat în vacanta. Ajungand pe terenul de golf, Irving a lovit mingea cu o asa putere, încat aceasta a depasit suprafata terenului si-a ajuns printre buruieni.

Dupa ce  a observat unde cazuse mingea, a sa-l ajute, Cathy a mers de a luat repede mingea dintre ierburi si i-a adus-o prietenului sau spunandu-i: Draga Irvin, am vrut sa-ti fac o surpriza placuta si ti-am scos mingea din buruieni! 

“Oh; i-a raspuns Irving. Ai mutat mingea ?  În jocul de golf, nu este permis sa muti mingea!” 

Dar cui îi pasa; i-a raspuns Cathy. Suntem singurii de pe acest teren de golf si nici nu-i o partida oficiala!

Dupa ce-a auzit-o, Irving i-a spus prietenei sale cu si mai mare suparare: ” Este împotriva jocului de golf sa misti mingea, si nimeni nu poate schimba aceasta regula !”

Dupa ce l-a ascultatcu mare atentie, Cathy i-a raspuns: “Cum se poate ca acum îmi vorbesti de reguli, pentru ca dupa cate stiu, tie nu-ti plac regulile?”

Auzindu-i replicile, Irving i-a raspuns: ” Golful esteun joc; si nici un joc nu are sens daca nu se respecta anumite reguli ! Ca sa poata fi armonie între jucatori, iar unul dintre acestia sa fie declarat învingator, toti jucatorii trebuie sa respecte aceleasi reguli !

Dupa ce a ascultat cu mare atentie spusele lui Irving, Cathy s-a retras pe marginea terenului si-a început sa noteze în jurnalul ei scriind: Tema pentru zilele de dupa concediu: “Daca golful este un joc în care exista armonieîntre jucatori numai atunci cand  acestia respecta regulile, cand voi ajunge acasa, voi declara relatiile interumane un “sport” si voi scrie o carte cu regulile pe care cu totii trebuie sa le respecte !”

Nu-i asa ca lumea ar arata altfel daca toti oamenii ar respecta regulile ce se impun pentru o relatie corecta ?

Înainte însa ca sa asteptam sa fie publicata cartea cu regulile stabilite de Cathy, avem deja aceste reguli stabilite de Domnul Isus care ne-a spus : ” Va dau o porunca noua, sa va iubiti unii pe altii, asa cum v-am iubit Eu!”

Împlinind acesta porunca, vom cunoaste bucuria si binecuvantarea unei partasii adevarate. 

Rugaciune. Doamne Dumnezeule; ajuta-ma sa traiesc în pace cu toti oamenii si sa-i iubesc dupa cum Tu m-ai iubit, pentru ca sa pot trai astfel binecuvantarea unei partasii depline. Amin

 

 

1 COMENTARIU

  1. Luca 4:30 “…Isus a trecut prin mijlocul lor si a plecat de acolo”
    De ce alege Isus sa plece dintre ai Sai? Pentru ai proteja oamenii din cetatea lui de rautate si revolta?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.