l-au adus un slăbănog, purtat de patru inși” (Marcu 2:3)

Unii oameni trebuie să fie „aduși” la Domnul Isus pentru că de unii singuri nu pot ajunge la El. La fel ca omul din această istorioară, ei sunt paralizați. Paralizați de un comportament pe care nu-l mai pot ține în frâu. Paralizați de un sistem de convingeri care le spune că sunt prea păcătoși ca Dumnezeu să-i poată iubi și răscumpăra. Paralizați de amintirea a ceva ce s-a petrecut în copilărie și despre care le este teamă să vorbească. Paralizați de dependența de substanțe ilegale, de medicamente, de jocuri de noroc, de pornografie, de alcool, de muncă sau de bani.

Oricare ar fi dependența ta – un lucru e sigur – te paralizează. Poți fi paralizat de teamă, de anxietate, de depresie, de un simț al propriei valori ieșit din comun sau de o copilărie de coșmar în care a dominat neglijența și abuzul. Pe de altă parte, poți fi o persoană realizată, dar paralizată de succes, materialism, lăcomie, propria persoană – fără să-ți dai seama că ai nevoie de Dumnezeu în viața ta. Căminul tău este afectat de una dintre acestea?

Domnul Isus și-a început lucrarea cu aceste cuvinte: „Duhul Domnului este peste Mine, pentrucă M-a uns să vestesc săracilor Evanghelia; M-a trimis să tămăduiesc pe cei cu inima zdrobită, să propovăduiesc robilor de război slobozirea, și orbilor căpătarea vederii; să dau drumul celor apăsați, și să vestesc anul de îndurare al Domnului” (Luca 4:18-19).

O altă traducere a Bibliei parafrazează ultima parte a versetului al nouăsprezecelea astfel: „este timpul când avem trecere înaintea Domnului”. lată vestea bună pentru tine! Poate viața nu a fost totdeauna bună cu tine, însă harul lui Dumnezeu și zâmbetul îndurării Sale poate schimba toate acestea -începând de astăzi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.