„Fiindcă n-aveau pe unde să-l ducă înăuntru… s-au suit pe acoperișul casei” (Luca 5:19)

Când vrei să ridici pe cineva, greutatea lui poate fi o povară greu de dus. Să remarcăm:

1) A fost nevoie de patru oameni pentru a-L duce pe acest om la Isus. Uneori trebuie să ceri întăriri. Dacă te-ai rugat pentru cineva și ți se pare că nu s-a întâmplat nimic, iată un verset încurajator: „dacă doi dintre voi se învoiesc pe pământ să ceară un lucru oarecare, le va fi dat de Tatăl Meu care este în ceruri. Căci acolo unde sunt doi sau trei adunați în Numele Meu, sunt și Eu în mijlocul lor” (Matei 18:19-20).

2) Domnul Isus a răspuns credinței celor patru oameni, nu credinței bolnavului.
„Când le-a văzut credința, Isus a zis: „Omule, păcatele îți sunt iertate!” (Luca 5:20). Bietul om se afla în acea stare, de atâta vreme, încât credința Iui era probabil la fel de moartă ca mădularele lui. Pentru Dumnezeu acest lucru nu reprezintă o problemă; El va răspunde credinței tale atingându-l pe cel drag pentru care te rogi.

3) Ei au refuzat să-i întoarcă spatele. Îți trebuie o credință tenace și care refuză să se dea bătută. Numai pentru că ai discutat cu cineva despre Domnul mai demult și nu a răspuns, nu înseamnă că nu va răspunde acum. Poate atunci nu era pregătit, dar acum tu vii cu o abordare mai bună. Când îți faci partea, Dumnezeu o va face pe-a Lui.

„Să nu obosim în facerea binelui; căci la vremea potrivită, vom secera, dacă nu vom cădea de oboseală” (Galateni 6:9)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.