„Puterea Domnului era cu El, ca să vindece”
(Luca 5:17)

Într-o zi, în timp ce Domnul Isus predica într-o casă oarecare, patru bărbați și-au adus prietenul paralizat pentru a fi vindecat de Domnul Isus. Fiindcă nu au putut trece din cauza mulțimii, s-au urcat pe acoperiș, au făcut o gaură și l-au coborât până la Isus, iar El l-a vindecat.

Biblia spune: „puterea Domnului era cu El, ca să vindece”. Fariseii erau așezați chiar lângă, iar puterea lui Dumnezeu era prezentă ca să-i vindece și pe ei și cu toate acestea nu au primit nimic. E incredibil, dar adevărat; poți fi în prezenta Domnului Isus și să pleci neschimbat. De ce? Pentru că atitudinea și concepția îți determină rezultatele! Mândria, ideile preconcepute și impresia că Dumnezeu înțelege toate acestea te pot împiedica să primești ceea ce ai nevoie.

Pavel spune: „Căci și nouă ni s-a adus o veste bună ca și lor; dar lor cuvântul care le-a fost propovăduit, nu le-a ajutat la nimic, pentru că n-a găsit credință la cei ce l-au auzit” (Evrei 4:2).

Acești lideri religioși nu aveau nici un pic de „credință”. Ei erau interesați să-L implice pe Domnul Isus în polemici teologice, nu să vadă puterea lui Dumnezeu manifestată în vindecarea acestui om bolnav. Poți avea mintea plină de teologie, dar inima să-ți fie plină de îndoială, neprimind nimic de la Domnul! În Luca, cap. 5:20-26 citim: „Când le-a văzut credința, Isus a zis: „…scoală-te, ridică-ți patul, și du-te acasă”. Și numaidecât, slăbănogul s-a dus acasă, slăvind pe Dumnezeu. Toți au rămas uimiți, și slăveau pe Dumnezeu; zicând: „Azi am văzut lucruri nemaipomenite”.

Așa că, astăzi poate fi o asemenea zi și pentru tine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.