19 August

0
32

” Cât de mult iubesc Legea Ta ! toata ziua ma gândesc la ea. Poruncile Tale ma fac mai întelept decât vrajmasii mei , caci todeauna le am cu mine. Sunt mai învatat decât toti învatatorii mei , caci ma gândesc la învataturile Tale. Am mai multa pricepere decât batrânii , caci pazesc poruncile Tale. Ps. 119:97-1

Da-mi voie sa-ti pun o întrebare personala astazi: ” Ai mers la biserica în aceasta saptamâna sa te închini lui Dumnezeu ?” Pentru ca nu stiu care este raspunsul tau , lasa-ma sa-ti pun si o alta întrebare : ” Ai mâncat în ultimile zile ?” Cred ca la aceasta întrebare toti raspundem afirmativ ! De fapt viata nu poate fi abundenta decât atunci când ne împlinim nevoile biologice.

Dupacum viata biologica se întretine numai atunci când mâncam zilnic, tot asa si viata spirituala este abundenta, numai atunci când ne hranim cu pâinea spirituala a Cuvântului lui Dumnezeu pastrând o buna partasie cu Dumnezeu si cu semenii.

În multe biserici astazi, forma închinarii este traditionala. În cazul acestor biserici, atentia celor ce participa la închinare este îndreptata mai mult spre legatura personala cu Dumnezeu. În alte biserici însa, închinarea a devenit mult mai contemporana. În aceste biserici , se are în atentie mai mult nevoile oamenilor.

Închinarea adevarata, nu pierde însa din atentie ambele dimensiuni, care trebuie sa ramâna în echilibru. Concentrându-ne numai pentru relatia cu Dumnezeu, s-ar putea sa-i uitam pe cei de lânga noi, pe când pastrând în atentie numai nevoile semenilor, s-ar putea sa uitam de asteptarile lui Dumnezeu.

De aceea porunca Domnului Isus implica atât dragoste fata de Dumnezeu ,cât si dragoste fata de aproapele: ” Sa iubesti pe Domnul , Dumnezeul tau, cu toata inima ta , cu tot sufletul tau, cu toata puterea ta si cu tot cugetul tau ; si pe aproapele tau , ca pe tine însuti .”

Rug. Doamne Dumnezeule; ajuta-ma sa citesc Cuvântul Tau în fiecare zi , pentru ca sa pot avea o viata abundenta.Amin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.