18 August

0
50


” Si noi dar, fiindca suntem înconjurati cu un nor asa de mare de martori , sa dam la o parte orice piedica , si pacatul care ne înfasoara asa de lesne , si sa alergamcu staruintaîn alergareacare ne sta înainte . Sa ne uitam tinta laCapeteniasi  Desavârsirea credinteinoastre , adica la Isus, care pentru bucuria care-i erapusa înainte , a suferit crucea, a dispretuit rusinea , si sade la dreapta scaunuluide domnie a lui Dumnezeu. Evrei 12:1-2


În aceste versede din începutul capitolului 12 al epistolei scrisa evreilor, gasim o scena interesanta: Apostolul Pavel , face o comparatie între viata crestina si o cursa de alergare.Tribunele sunt pline de spectatori, care sunt numiti de catre scriitorul epistolei : ” un nor mare de martori !”

Dar cine sunt de fapt acesti martori ?  Putem Descoperi numele lorcitind capitolul 11 al aceleiasi epistole, care este numit adesea :”galeria eroilor credintei!” Printre acesti eroi sunt mentionati : Abel, Enoh,Noe, Avraam, Isac, Iacov, Sara, Rahav, Moise, Judecatorii, David, Samuel si toti profetii.

Acestia si-au treminat alergarea si urmaresc din tribune, modul în care ne parcurgem cursa. Acum este rândul nostru când trebuie sa alergam cu staruintaîn cursa vietii . Pentru a fi victoriosi si la înaltimea înaintasilor, trebuie sa ne lepadam de noi însine ,sa dam la o parte orice piedica si sa alergam uitându-ne tinta la Capetenia credinteinoastre, calcându-I pe urme.

 Rug. Doamne Dumnezeule ; ajuta-ma sa-mi pot termina cu bine alergarea, pentru ca sa pot primi cununa pe care mi-ai pregatit-o. Amin

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.