19 August

0
30

“Aceasta este ziua, pe care a făcut-o Domnul: să ne bucurăm și să ne înveselim în ea!” Ps. 118:24

Daca ai avut nesansa sa stai mai multa vreme în preajma unor persoane negativiste, atunci stii cît de mult îti pot influenta acestea viata. Pentru ca unele persoane se uita numai la partea negativa a lucrurilor, acestora le este foarte greu sa se bucure de viata si sa fie plini de speranta. Iar aceasta atitudine îi afecteaza si pe cei din jurul lor.

Ca urmasi ai lui Hristos, noi trebuie sa iesim din aceasta sfera a atitudinilor negativiste si sa ne bucuram si sa ne veselim în Domnul în fiecare zi.

Aceasta este exact si ceea ce apostolul Pavel ne-a aratatprin epistolele sale. Desi atunci cînd a scris anumite epistole era în închisoare, el nu s-a lasat coplesit de lucrurile cu care s-a confruntat, ci a ales sa se bucure în Domnul.

Fiindca atitudinile îti pot controla comportamentul, fapt cu care si apostolul Pavel ar fi fost de acord, trebuie ca în fiecare dimineata sa alegem sa ne bucuram în Domnul si sa-I fim multumitori lui Dumnezeu, indiferent de ceea ce ni se întîmpla.

Fiindca Hristos are toate lucrurile în mîini si nu ne paraseste niciodata, adevaratii crestini nu ar mai trebui sa se lupte cu teama si grijurile vietii, ci ar trebui sa se bucure si sa fie cei mai fericiti oameni de pe pamînt.

A te bucura zilnic în Domnul,  implica un proces de auto disciplinare si de dedicarecontinua pentru a-i sluji lui Dumnezeu si a umbla în bucuria dragostei si a harului lui Dumnezeu.

Se poate ca în mijlocul circumstantelor vietii sa ajungem în momente de iritare sau de stres. Dar daca determinarea inimii noastre este sa ne bucuram în Domnul, putem vedea ce este bine chiar si în lucrurile ce întîrzie atingerea scopurilor propuse sau ne aduc iritare si suparare.

Pentru a nu uita ca trebuie sa te bucuri în Domnul indiferent de ceea ce ti se întîmpla, adu-ti aminte si cînta în fiecare dimineata acel frumos refren pe care multi dintre noi l-am
învatat la scoala duminicala : “Aceasta e, aceasta e, ziua Domnului, ziua Domnului! Veseli sa fim, veseli sa fim, sa ne bucuram, sa ne bucuram. Aceasta e, ziua Domnului, veseli sa fim, sa ne bucuram. Aceasta e,  aceasta e, ziua Domnului!”

Alege astazi sa traiesti la umbra harului lui Dumnezeu si bucura-te deplin de aceasta noua zi pe care Dumnezeu ti-a daruit-o ca sa-I poti sluji!

ADEVARATII CRESTINI AU O ATITUDINE POZITIVA SI SE BUCURA ÎN FIECARE ZI. TE NUMERI PRINTRE ACESTIA?


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.