20 August

0
33

Căci deprinderea trupească este de puțin folos, pe cînd evlavia este folositoare în orice privință, întrucît ea are făgăduința vieții de acum și a celei viitoare.” 1 Tim.4:8

Mergînd prin oras, vad tot timpul oameni care fac jogging sau merg cu bicicleta. Acesta este un lucru grozav, fiindca este foarte important sa avem grija de trupul nostru.

Cu toate acestea, ma întreb daca acesti oameni se îngrijesc la fel de mult si de sanatatea lor spirituala, asa cum poarta de grija de forma lor fizica.

Crestinii nu ar trebui însa sa penduleze între alternativa de a se îngriji de sanatatea fizica sau de sănatatea spirituala. Pentru ei nu ar trebui sa existe situatia de “ori, ori”, ci situatia de “si, si!”

Asa cum am subliniat acum cîteva zile, Sfînta Scriptura ne arata ca cei credinciosi trebuie sa fie în top, atît din punct de vedere fizic, cît si din punct de vedere spiritual. Aceasta înseamna a avea un bun echilibru în viata.

Daca pentru a fi eficienti si a trai mai mult, depunem efort pentru a ne pastra sanatosi si în forma din punct de vedere fizic, acelasi lucru trebuie sa fie aplicat si din punct de vedere spiritual. Daca avem un trup fizic sanatos si puternic, în stare sa confrunte provocarile lumii fizice, în acelasi fel trebuie sa ne întarim si din punct de vedere spiritual avînd un timp regulat pentru închinare, rugaciune , studiul Scripturii si slujire. În acest fel vom fi pregatiti sa confruntam provocarile lumii spirituale si vom fi gata pentru slava cereasca unde îl vom sluji pe Domnul întreaga vesnicie.

Dupa cum sportivii se antreneaza pentru competitiile la care participa, la fel ar trebuisa ne antrenam si noi pentru marea competitie spirituala si pentru premiul ceresc pe care ni-l ofera Dumnezeu.

De aceea, în aceasta zi fii gata sa stai înaintea lui Dumnezeu cu tot ceea ce este mai bun privind închinarea, studiul Cuvîntului lui Dumnezeu si slujirea. Pune în practica aceste slujiri cu regularitate în fiecare zi si vei fi antrenat spiritual pentru cer si orice batalie spirituala.

FA-TI TIMP ÎN FIECARE ZI PENTRU ANTRENAMENTUL SPIRITUAL!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.