18 Septembrie

0
40

“Doamne; i-a raspuns Petru, daca esti Tu, porunceste-mi sa vin la Tine peape.” “Vino!” I-a zis Isus. Petru s-a coborît din corabie si a început saumble pe ape ca sa mearga la Isus.”Matei 14:28-29

Cînd apostolul Petru L-a vazut pe Domnul Isus umblînd pe ape, i-a cerut : “Doamne daca esti Tu, porunceste-mi sa vin la Tine pe ape.” Credinta aînceput sa-l miste pe Petru înlãuntru si a înteles ca poate sa facalucrurile pe care Domnul Isus i le cere. De aceea a fost gata chiar sa calcealaturi de barca.

Tot ceea ce astepta, era însa cuvîntul invitatiei Domnului! Atunci cândDomnul i-a zis “Vino!” el era deja pregatit pentru a face primul pas.

Pentru acest prim pas cred ca Petru nu s-a gîndit însa îndeajuns. Erareactia entuziasmului si-a aventurii. Atunci însa când a mai facut înca unpas, acesta a fost un moment de triumf; era victoria credintei!

Pentru ca n-a mai continuat calatoria pe apa în acelasi fel, si la urmatorulpas a intervenit îndoiala, Petru s-a afundat în valuri si avea nevoie deajutorul Domnului. Cu toate acestea însa el si-a asumat riscul. A pornit cucredinta pe care o avea, trecînd la actiune.

Credinta implica aventurarea noastra spre înafara, motivându-ne sa facemlucruri pe care nici nu le-am visat, cu nadejdea ca la vremea potrivitaDumnezeu ne va da ajutorul.

Credinta nu este numai o încredere pasiva, care asteapta ajutorul luiDumnezeu atunci cînd ne afundam, ci este un proces activ, de traire a uneivieti plenare, în mijlocul unor noi circumstante si provocari. Numai princredinta putem merge în locuri unde n-am mai mers, putem iubi pe oamenii pecare nu i-am mai iubit, ascultând si împlinind ceea ce Mîntuitorul ne spune!

 Rugaciune:Dumnezeul Dragostei; ajuta-ma sa actionez prin credinta, pasind înafara,  pentru a-i ajuta si a-i sluji pe acei la care nici nu m-am gândit. Amin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.