17 Septembrie

0
38

“El a fost cunoscut mai înainte de întemeierea lumii, si a fost aratat lasfîrsitul vremurilor pentru voi, cari prin El, sunteti credinciosi înDumnezeu, care L-a înviat din morti, si I-a dat slava, pentru ca credintasi nadejdea voastra sa fie în Dumnezeu.” I Petru 1:20-21

Myrtle Haris, o crestina devotata, a experimentat ceea ce înseamna umblareaprin credinta. Ea a fost diagnosticata cu cancer. Dupa ce a facut ooperatie pentru aceasta afectiune, a ramas foarte slabita. Pe lîngadurerile fizice, în fiecare zi, ea se confruntata si cu multe dificultatifinanciare.

Cu toate acestea, într-o zi de august, a plecat cu sotul ei spre o cabanasituata undeva la munte, la o distanta de aproximativ 5 km de casa undelocuiau.

La jumatatea urcusului însaaau oprit sa se odihneasca undeva pe malul unuilac. O familie tînara care urca spre acelasi loc, i-a salutat si a intrat îndiscutie cu ei. Cînd acestia au vazut cît este de slabita, i-au zis sa seîntoarca din drum, pentru ca nu vor putea ajunge pîna pe vîrful muntelui.  Urcusul, considerau acestia, va fi foarte dificil pentru ei.

Ea si sotul ei au hotarît însa sa se odihneasca putin si apoi sa-sicontinuie urcusul.. Daca familia tînara si-a continuat drumul ca si cum n-arfi fost nimic, acestia însa, cu multe îndemnuri si staruinte ale sotului, cumulta rugaciune si suferinta exprimata în tacere de catre Myrtle, au ajunssi ei într-un târziu la cabana spre care pornisera.

Privelistea de pe creasta muntelui era deosebita, lacuri, padure, stînci,  cascade si nori, care uneori ascundeau culmile cele mai înalte. Toateacestea au facut ca sufletul lor sa cînte lauda si multumire pentruDumnezeu. În urma acestei experiente, Myrtle a spus: a meritat jertfa!

Sunt si astazi multi munti pe care trebuie sa-i escaladam în timpul vietiinoastre: nu-i asaMunti ai durerilor, ai problemelor , lipsurilor sau airesponsabilitatilor. Daca, obositi fiind, vom fi îndemnati sa ne întoarcem,  credinta în Dumnezeu ne va ajuta însa sa facem primul pas, si petoti ceilalti care urmeaza, pentru a ajunge pâna la capat!

Rugaciune: Doamne Dumnezeule, ajuta-ma ca în calatoria de pe drumul vietii, sanu dau înapoi niciodata, ci împreuna cu Tine, sa merg prin credinta pîna lacapat. Amin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.