18 Septembrie

0
44

” În vremea aceia , Isus a luat cuvântul si a zis: ” Te laud, Tata, Doamne al cerului si al pamântului , pentru ca ai ascuns aceste lucruri de cei întelepti si priceputi , si le-ai descoperit pruncilor. Da, Tata , te laud, pentru ca asa ai gasit Tu cu cale !” Mat.11: 25-26

Dupa o zi foarte grea petrecuta la servici, un tata a patru copii s-a întors acasa si dorea sa se relaxeze citind ziarul, asezat comod într-un fotoliu. Nici n-a început însa sa citeasca si-a fost întrerupt de unul dintre copii, care a venit sa-i ceara niste bani pentru a-si cumpara un cornet de înghetata.

Dorind sa-i împlineasca cererea, tatal a scotocit prin toate buzunarele, pâna când a gasit câteva monede pe care i le-a înmânat copilului.
Când tocmai a terminat de adunat suma necesara, una dintre fetite a venit la el plângând. Aceasta a cazut de pe bicicleta si s-a lovit la genunchi. Ea a venit sa-i ceara tatalui sa-i sarute piciorul pentru ca sa-i treaca durerea.

Când lacrimile fetitei s-au potolit, baiatul cel mare a venit la tatal sau si i-a cerut ajutorul pentru rezolvarea unei probleme de algebra. Pentru a-l ajuta sa-si faca temele, tatal a petrecut minute în sir discutând si explicând copilului formulele potrivite, pâna când acesta a înteles cum sa deseneze figurile si sa gaseasca rezolvarea.

Când tatal credea ca în sfârsit toate problemele au fost rezolvate, lânga fotoliul pe care era asezat a venit fiul sau cel mai mic, care nu i-a adresat nici o cerere în cuvinte, dar tinea mâinile ridicate.

” Tu ce mai vrei”; l-a întrebat tatal ? “Oh tata !” a raspuns copilul. Eu nu vreau nimic ! “Te rog numai sa ma lasi sa stau în bratele tale! ”

Care dintre cei patru copii credeti ca a fost cel mai privilegiat, alegând lucrul cel mai întelept ? Eu cred ca tatal a apreciat pe cel care mai mult decât a se folosi de ceea ce el putea sa-i ofere, a ales sa petreaca un timp , asezat în bratele sale!

Gaseste-ti un timp astazi, când sa vii înaintea lui Dumnezeu
doar ca sa te asezi în bratele Lui, pentru ca sa poti gusta astfel din bucuria unei partasii depline.

Rug. Doamne Dumnezeule; iarta-ma pentru momentele când preocupat de problemele vietii , am venit la Tine doar sa-ti cer ceea ce aveam nevoie, neglijând timpul partasiei cu Tine .Amin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.