18 Octombrie

0
48

“Fiii lui Zebedei, Iacov și Ioan, au venit la Isus și I-au zis: “Învățătorule, am vrea să ne faci ce-ți vom cere.”El le-a zis: “Ce voiți să vă fac?” “Dă-ne”, I-au zis ei, “să ședem unul la dreapta Ta și altul la stânga Ta, când vei fi îmbrăcat în slava Ta.” Marcu 10:35-37

Într-o zi, doi dintre ucenicii Domnului Isus s-au apropiat de El cerandu-I sa le faca o favoare. Fara ca sa fie auziti de ceilalti ucenici, Iacov si Ioan, s-au adresat Domnului spunand: “Doamne am vrea sa ne faci ceea ce-ti vom cere!”

Prin aceasta rugaminte, ei voiau sa smulga Domnului Isus o promisiune, care sa-L fi legat pe Domnul pentru a împlini tot ceea ce ei I-ar fi cerut. Domnul Isus nu S-a lasat însa prins în aceasta cursa pentru a face o promisiune pripita, ci le-a cerut sa-I spuna în mod concret, care le este cererea.

Acest fapt ne arata ca atunci cand facem promisiuni, trebuie sa fim foarte atenti, pentru ca nu cumva sa ajungem în situatia în care sa nu le mai putem împlini si sa ne facem de rusine.

Raspunzand însa întrebarii adresata de Domnul Isus, Iacov si Ioan i-au cerut Domnului, ca atunci cand are sa vina în Împaratia Sa, unul dintre ei sa stea pe scaunul de domnie din dreapta Domnului , iar celalat la stanga Lui!”

Nu-i asa ca aceasta este si dorinta fiecaruia dintre noi astazi?  În fiecare dintre noi exista o dorinta dupaputere, marire si faima.

Nu cumva dorinta dupa o pozitie de slava trecatoare, te împiedica sa ajungi la o mai stransa legatura cu Dumnezeu si-ti este un obstacol în împlinirea voiei Sale ?

Toti cei ce cauta mai întai Împaratia lui Dumnezeu si împlinirea slujbei pe care El le-a încredintat-o, vor ajunge apoi, sa primeasca si pozitia de slava care le este pregatita.

Rugaciune. Doamne Isuse ; pentru ca mi-ai pregatit un loc în Împaratia Ta, ajuta-ma sa-mi împlinesc slujba pe care mi-ai încredintat-o, asteptand cu credinta si rabdare, vremea în care ma vei rasplati cu aceasta binecuvantare. Amin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.