18 Noiembrie

0
43

” Veniti la Mine, toti cei truditi si împovarati, si Eu va voi da odihna. Luati jugul Meu asupra voastra, si învatati de la Mine, caci Eu sunt blând si smerit cu inima; si veti gasi odihna pentru sufletele voastre. Caci jugul Meu este bun, si sarcina Mea este usoara. Matei 11:28-30

O universitate din Michigan a publicat un studiu îngrijorator despre medicii din Statele Unite. În urma cercetarilor întreprinse, acestia au constatat ca 1/3 dintre medicii din SUA, sunt asa de preocupati în a-si împlini meseria si a-i trata pe pacientii lor dupa metodele cu care s-au obisnuit, încât au ramas cu aproape doi ani de zile în urmafata de programul medicinei si al tehnologiei.

O situatie îngrijoratoare; nu-i asa? Daca aceasta se întâmpla în America, oare cu câti ani de zile sunt ramasi în urma unii medici din tara noastra?

Pentru toti cei ce sunt concentrati doar asupra responsabilitatilor , este însa bine venita declaratia pe care a facut-o “regina inimilor”,  în desenul animat “Alice în tara minunilor”: “pe scara valorilor sociale ,trebuie sa depui tot efortul, numai ca sa ramâi în acelasi loc. Daca doresti însa sa înaintezi, trebuie sa fii gata sa jertfesti si sa investesti depunând cel putin un efort dublu!”

Multi dintre noi am ajuns sa fim captivi stilului de viata cu care ne-am obisnuit, fapt care ne frâneaza înaintarea spre progres, generând o stare de deprimare si plafonare. Pentru a ajunge sa traim o stare de eliberare este demna de luat în considerare si experienta traita de un docher din Anglia. Porris Wittal, a lucrat timp de 47 de ani ca muncitor în docurile din Gillinham. În toti acesti ani, el a urât cel mai mult ceasul desteptator, care îi tulbura somnul cel mai dulce din orele de dimineata, trezindu-l pentru a merge la servici. Când mergea la culcare, pentru el nu era nimic maisuparator decât sa-si aduca aminte ca mâine dimineata va suna iar ceasul!

În ultima lui zi de munca, el si-a luat însa si ceasul la servici. Dupa ce si-a încheiat ziua de munca, înainte ca sa înceapa timpul de pensionare, a mers la cea mai puternica presa hidraulica din hala în care lucra, a luat ceasul si l-a asezat pe sasiul presei, dupa care l-a presat facându-l o foita de metal.

Ce descatusare! Nu cumva ai ajuns captiv rutinei? Pentru a depasi starea în care ai fost prins, rupe legaturile care te-au înlantuit si depune un dublu efort, pentru ca sa urci pe treptele dezvoltarii si satraiesti acelasi sentiment de bucurie si eliberare.

Rugaciune: Doamne Dumnezeule; Iti multumesc pentru puterea ce mi-o daruiesti în împlinirea treburilor de fiecare zi . Ajuta-ma sa pot depasi orice bariera si sa investesc în ceea ce merita, pentru a nu ajunge captivul rutinei. Amin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.