17 Iulie

2
48

 ” Nadajduiesc sa te vad curandsi atunci vom vorbi gura catre gura. Pacea sa fie cu tine. Prietenii îti trimit sanatate. Spune sanatate prietenilor, fiecaruia pe nume.” 3 Ioan 1:14

Ati saluta prietenii si a le ura sanatate, în vremea lui Ioan, însemna acelasi lucru cu a ne da mana, asa cum procedam noi în momentul în carene întalnim prietenii, acum în vremurile moderne.

A nu adresa nici un salut atunci cand vizitai o bisericate, sau te întalneai cu cineva, în vremea lui Ioan, dovedea ca relatiile sunt rupte. Atunci cand cineva transmitea un salut pentru o persoana, sau o biserica, prin aceasta marturisire, exprima acceptare dragoste si partasie. 

Acest fapt ne arata ca pentru a exprima partasia crestina, trebuie sa fie anumite marturisiri si expresii vizibile.

Multi credinciosi sunt neglijenti în acest aspect. Considerand ca partasia este posibila doar prin prezenta la biserica, acestia nu-si arata dragostea si afectiunea pentru cei din jur, în nici un fel.

Cand se întalnesc, sau vin la Casa Domnului, adevaratii crestini îsi strang mainile si se saluta unii pe altii cu “pacea Domnului Isus”, exprimandu-si astfel dragostea care i-a unit în acelasi trup.

Un tanar absolvent de seminar a fost invitat sa pastoreasca o bisericuta de munte.

Fiind foarte entuziasmat de aceasta oportunitate si dorind sa-i castige pentru Hristos pe toti cei ce locuiau în acea zona, proaspatul pastor, a mers sa faca evanghelizare de la usa la usa.

Dupa ce a vizitat mai multe locuinte, tanarul s-a oprit în fata casei unui crescator de vite. Cand l-a vazut la poarta, crescatorul de vite l-a salutat si i-a întins mana. Prins de dorinta de a-l castiga pentru Hristos, în loc sa raspunda acestui salut,  tanarul pastor l-a întrebat pe crescatorul de vite :

” Domnule; sunteti crestin ?  Nu ; Nu; i-a raspuns gazda; în aceasta zona locuiesc numai crescatorii de vite. Crestinii cred ca sunt la campie!”

Nu ma intereseaza ceea cefaceti zi de zi, a continuat tanarul; ci as vrea sa stiu daca sunteti pierdut ? 

Cum se poate asa ceva, i-a raspuns crescatorul de vite, locuiesc aici de 40 de ani, si cunosc foarte bine toate secretele muntelui ! 

Ajuns la disperare din cauza acestor raspunsuri, fara a mai astepta noi explicatii, tanarul pastor a continuat întreband: “Domnule; sunteti pregatit pentru ziua judecatii ?

Întelegand ca tanarul n-a fost multumit cu niciunul dintre raspunsurile sale, crescatorul de vite a întrebat la randul sau: “Cand va fi aceasta zi ? 

Nu stiu; i-a raspuns predicatorul. Poate sa fie astazi, maine, anul acesta, peste 50 sau 100 de ani !

Dupa ce i-a auzit raspunsul, fara sa stie exact ceea ce tanarul predicator astepta, crescatorul de vite s-a scuzat politicos spunand: “Daca nu-mi poti da un raspuns cu privire la ziua judecatii astazi, nu-i nici o problema. Du-te si afla cu exactitate cand va fi aceasta zi, si te asigur ca atunci cand te vei întoarce sa ne spui acest lucru, atat eu si sotia mea îti vom raspunde afirmativ!

Interesanta discutie; nu-i asa? Dupa acesta întampălare, cred ca putem întelege de ce asa de multi oameni nu raspund afirmativ fata de Evanghelie. 

Acest tanar predicator a gresit chiar din momentul cand n-a raspuns corect la salutul cu care a fost întampinat, iar aceasta greseala a facut ca întreaga conversatie sa se desfasoare pe doua planuri paralele. 

Esti gata ca înainte de orice discutie sa stabilesti o relatie cu cei cu care vrei sa comunici, printr-un salut si-un raspuns care sa zideasca partasia ?

Rugaciune. Doamne Dumnezeule; ajuta-masa-mi împartasescdragostea prin cuvinte de salut, atitudini si fapte, care sa pregateasca cadrul pentru o comunicare în dragoste. Amin

 

2 COMENTARII

  1. Cate scoli din aceasta lume formeaza caracterul unui om?

    Isus a invatat ascultarea prin lucrurile suferite.

    Matei 11: “…invatati de la MIME, caci EU sunt bland si smerit CU INIMA si veti gasi odihna pentru sufletele voastre.”
    Isus vorbeste despre o altfel de scoala, in care INIMA este impodobita cu blandete si smerenie.

  2. Nimic nu poate rani pe un crestin ca atunci cand el saluta sa nu i se raspunda sau mai grav e de a respinge acel salut de partasie,oare mai sunt crestini adevaratzi care sa raspunda cu respect si dragoste la saluturi sau au ramas doar crestini reci si formali,de aceea bisericile sunt tot mai goale si reci,cand intri in biserica te bucuri doar de prezentza Domnului ,dar de a oamenilor nu,Doamne daca a mai ramas un strop de jar reaprinde-l Tu Isuse, in adunari,sa se simta dragostea frateasca fara de care Tu nu ai nici o placere de aceea adunare ,crestinii nu se mai imbratiseaza in adunari nu isi dau mainile cu dragoste si sunt plini de clevetiri si numai observati, multzi sunt ca observatori care fac cearta si dezbinare in biserici ,mai bine acasa cu Domnul, decat intr-o biserica cu dusmanii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.