18 Decenbrie

0
39

“Si Cuvantul S-a facut trup, si a locuit printre noi, plin de har si de adevar. Si noi am privit slava Lui, o slava întocmai ca slava singurului nascut din Tatal. ” Ioan 1:14

Într-o zi a anului 1979, Pat Moore, s-a deghizat într-o batrana care la înfatisare arata de peste 80 de ani. Cand a considerat ca a reusit sa-si schimbe identitatea, ea a deschis usa apartamentului unde locuia în New York, si a început sa urce scarile ce o duceau la etaj . Si-a sprijinit bastonul pe treapta din fata ei si cu o mare ezitare a început sa paseasca pe prima treapta a scarii. Picioarele i se miscau încet si tremurînd; “Un pas!” ” înca unul!” si apoi altul! pana ce a reusit sa urce toate cele douasprezece trepte pîna la etaj.

Cand a ajuns la celalalt capat al scarii si-a întalnit camerista care a exclamat: “Oh!”Îmi pare rau ca ati depus un asa efort. Asteptam pe altcineva!

Nu ma recunosti; a întrebat atunci Pat, cu o voce ragusita si tremurînda? Nu mama “¦! i-a raspuns camerista, uitandu-se cu foarte mare curiozitate la acea batranica firava.

Eu sunt Pat; i-a raspuns atunci batranica razand cu pofta. Urmarindexpresia de nedumerire de pe fata cameristei, Pat a înteles ca trecuse testul!

Pat Moore, nu era o batrana de peste 8o de ani asa cum putea fi identificata dupa deghizare si nici nu avea o varsta apreciabila. Era o tanara atragatoare de 26 de ani, specialista în design industrial, care fiind preocupata de nevoile persoanelor în varsta,  în urmatorii trei ani cel putin o data pe saptamîna si-a pus pe fata masca si s-a îmbracat cu hainele ce o deghizau. În acest fel ea a vizitat 14 state americane, travestita într-o batranica.

În aceste calatorii a înteles prin experienta personala ce înseamna sa fii batran în America, si a întalnit sute de oameni care nu i-au descoperit niciodata adevarata identitate.

Pentru ca sa se asemene cu noi, si sa ne cunoasca necazurile si durerile vietii, Domnul Isus a facut o calatorie mult mai lunga.

Coborand de pe tronul de slava, pana în ieslea Btleemului, El a depus însa o jertfa mult mai mare decat Pat, pentru ca nu s-a rezumat numai în a se deghiza într-o asemanare cu noi,  ci s-a desbracat în mod real de slava pe care o avea la Tatal, a îmbracat un trup ca al nostru, acceptand limitarile si neputintele noastre, doar ca sa ne poata ajuta .

Aceasta-i adevarata dragoste !

Rugaciune. Doamne Isuse; îti multumesc ca te-ai desbracat de slava si ai îmbracat un trup de carne, pentru ca sa ma cunosti deplin si sa ma ajuti sa ajung asemenea Tie! Amin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.