18 August-DESPRE NECHIBZUINțĂ (1)

0
40

“La miezul nopții, s-a auzit o strigare” (Matei 25:6)

Cu siguranță ai auzit pilda celor cinci fecioare înțelepte și a celor cinci nechibzuite. Domnul Isus a spus-o. Un lucru obligatoriu pentru a participa la o nuntă în acele vremuri era ca lumânarea ta să fie aprinsă. Dar când mirele era pe drum, cinci dintre aceste fecioare au rămas fără untdelemn. Așa că le-au spus celorlalte cinci: “Dați-ne din untdelemnul vostru” (Matei 25:8). Dar ele au spus: “Nu; ca nu cumva să nu ne ajungă nici nouă nici vouă” (Matei 25:9). Așa că în timp ce s-au dus în oraș să cumpere untdelemn, nunta a început și ele au rămas afară. Pilda lui Hristos ne învață patru lecții importante:

1) Nechibzuința dependenței de altcineva. Poate părinții tăi au fost creștini, dar faptul acesta nu te va duce în cer. Tu trebuie să-L primești pe Hristos ca Mântuitorul tău personal.

2) Nechibzuința amânării pregătirilor “Pe când se duceau ele să cumpere untdelemn, a venit mirele” (Matei 25:10). Nu uita, Domnul Isus dă învățătură despre acei oameni care vor trăi când El va reveni. Așadar iată întrebarea: Lași tu mântuirea pentru clipa bătrâneții? Dacă nu trăiești atât de mult?

3) Finalul judecății. “S-a încuiat ușa. Mai pe urmă, au venit și celelalte fecioare, și au zis: “Doamne, Doamne, deschide-ne!” Dar el, drept răspuns, le-a zis: “Adevărat vă spun, că nu vă cunosc!” (Matei 25:10-12).

4) Greșeala moralității.
Ele erau “fecioare” și totuși au rămas afară. Caracterul și faptele tale bune nu te vor duce în cer. “Prin har ați fost mântuiți, prin credință” (Efeseni 2:8). Ești gata să-L întâlnești pe Domnul? Dacă nu, pune-ți credința în El astăzi și pregătește-te!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.