18 AUGUST CREDINȚĂ ȘOVĂITOARE (1)

0
58

“Dacă crezi in inima ta vei fi mântuit” (Romani 10:9)

Un nou convertit scrie: “L-am primit pe Domnul Isus ca Mântuitorul meu personal. Dar apoi alunec și ajung să mă întreb dacă credința mea este destul de puternică. Dacă sunt cu adevărat mântuit, atunci de ce Dumnezeu nu-mi vorbește așa cum le vorbește altora?” Ai fi surprins să vezi câți dintre noi au îndoieli care le fură pacea și siguranța.

Biblia spune: “Dacă mărturisești, deci, cu gura ta pe Isus ca Domn, și dacă crezi în inima ta că Dumnezeu L-a înviat din morți, vei fi mântuit”. Crezi în Hristos? Atunci ești mântuit! Domnul Isus a spus: “cine crede în Mine, are viața veșnică” (loan 6:47). Îndoielile apar mereu atunci când trăiești după sentimentele tale și nu după Cuvântul lui Dumnezeu. Emoțiile tale se schimbă ca vremea. Vrăjmașul le va folosi pentru a-ți spune că mântuirea este bună pentru alții, dar nu pentru tine. Pavel a spus: “știu în cine am crezut. Și sunt încredințat că El are putere să păzească ce l-am încredințat” (2 Timotei 1:12). Cel căruia i-ai încredințat viața ta a promis să te mântuiască și să te păstreze. Hannah Whitall Smith a spus: “Credința este cel mai simplu și mai limpede lucru din lumea asta “¦ ea înseamnă pur și simplu să crezi în Dumnezeu”.

Când credința ta este șovăitoare, roagă-te: “Doamne Isuse, mi-am pus încrederea în Tine. Cuvântul Tău spune că pot fi sigur că voi avea viața veșnică (1 loan 5:13). Nu este vorba de sentimente, gândire sau dorință; ci este o chestiune de credință și de a cunoaște că Tu îți păstrezi Cuvântul. Așa că aleg să mă îndoiesc de necredința mea și să cred în Tine!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.