17 AUGUST SĂ Al O CAUZĂ MAI MARE DECÂT TINE

0
28

“Ce-am făcut oare? (1 Samuel 17:29)

Cum a putut David să stea împotriva unui uriaș de care ceilalți fugeau? Deoarece poporul lui Dumnezeu era amenințat și tuturor le era teamă să abordeze problema. Când te confrunți cu o situ­ație care trebuie schimbată, ce te face să te ridici și să spui: “Am de gând să schimb asta!” Doar o cauză care este mai mare decât tine și refuzul de a trăi copleșit de teamă sau de micile dimensiuni ale unei lumi orientate spre sine!

S-a făcut un studiu printre oamenii care au ajuns să treacă de vârsta de 100 de ani. Te-ai aștepta să citești despre diete sănătoase, despre medicamente miraculoase și despre exerciții epuizante. Dar lucrul pe care toți acești centenari l-au avut în comun a fost scopul. Ei au avut un motiv convingător de a se ridica dimineața din pat. Pavel scrie: “Pentru mine a trăi este Hristos” (Filipeni 1:21). Pentru Pavel asta a fost! Să laude Numele Lui și să propovăduiască împărăția Lui. Prea mulți dintre noi ne asemănăm cu omul care a spus: “Nu contează ceea ce fac, mai bine aș face altceva!” Așa ești și tu? Sau ai o cauză suficient de mare ca să-ți consume energia și suficient de puternică ca să mergi mai departe când șansele nu sunt de partea ta?

Dumnezeu te-a făcut pentru un scop. L-ai descoperit? La vârsta de 12 ani, Domnul Isus a spus: “trebuie să fiu în casa Tatălui Meu” (Luca 2:49). După douăzeci și unu de ani, în timp ce-și dădea viața pe cruce, El a spus: “S-a isprăvit” (loan 19:30). Aceste două afirmații conturează o viață împli­nită pe deplin spre gloria lui Dumnezeu. Așa că cere-l lui Dumnezeu să-ți descopere scopul pentru viața ta. Până când nu l-ai descoperit nu poți spune că ai trăit și până nu l-ai împlinit nu ești gata să mori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.