17 Septembrie

1
51

” A dat ploaia, au venit suvoaiele, au suflat vânturile si au batut încasa aceea, dar ea nu s-a prabusit, pentru ca avea temelia zidita pe stânca .” (Matei 7:25)

Turnul din Pisa are o înaltime de 30 m si o greutate de 14.453 tone, echivalentul unui bloc de 12 etaje.
Când a început constructia acestuia în anul 1173, intentia proiectantului n-a fost sa-l construiasca înclinat. Când au ajuns însa la etajul al treilea, solul dintr-o parte a turnului a început sa se compacteze iar turnul a început sa se încline. La înaltimea finala, înclinatia turnului a ajuns însa asa de mare, încât cei mi multi se asteptau ca într-o anume zi, acesta sa se prabuseasca.

Aceasta situatie ne ajuta sa întelegem ca toti cei ce zidesc pe lucruri nesigure, vor avea o viata instabila, pentru ca statornicia vietii depinde de soliditatea temeliei pe care aceasta a fost întemeiata.

Pentru ca furtunile si problemele vietii ne încearca pe toti, indiferent daca suntem: adolescenti, tineri, adulti, sau persoane în vârsta, trebuie sa fim atenti întotdeauna la temelie. Domnul Isus a afirmat în pilda celor doua case, ca atât pentru omul întelept, cât si pentru cel neintelept, furtunile au aparut pe neasteptate. De aceea putem spune ca în fata acestora, nu conteaza scolile pe care le-am absolvit, pozitia sociala în care suntem, ci lucrurile în care ne-am pus încrederea.

Pentru a dovedi intensitatea acestor furtuni, Domnul Isus foloseste mai multe conjunctii care sunt greu de observat în traducerile din limba româna. Potrivit textului original, El spune: “si” a dat ploaia, “si” au venit suvoaiele, “si” au suflat vânturile,” “si” au batut în casa aceea, dar ea nu s-a prabusit…” Aceasta forma de exprimare, arata ca încercarile au venit, val dupa val si cu o intensitate mereu crescânda.

Încercarile vietii, nu numai ca sunt puternice, dar sunt si foarte variate. Domnul Isus a spus ca: întâi a venit ploaia, care a probat acoperisul. Apoi au venit suvoaiele, care au probat temelia iar dupa aceeaau suflat vânturile care au testat rezistenta peretilor. Acest fapt arata diversitatea problemelor cu care suntem încercati în fiecare zi.

Care-i atitudinea ta în mijlocul acestor provocari? Pentru ca vor ramâne în picioare si se vor bucura de biruinta, numai cei ce si-au zidit casa pe temelia trainica a adevarului si în orice vreme îl iau prin credintaca ajutorpe Hristos, trebuie sa faci aceeasi alegere.

Rugaciune: Doamne Dumnezeule; Iti multumesc ca în necazurile si furtunile vietii, nu ma lasi singur, si-mi asiguri biruinta în Numele Fiului Tau. Amin.

1 COMENTARIU

 1. Cunoscand temelia, Apostolul Pavel spune:

  10 Dup? harul lui Dumnezeu, care mi-a fost dat, eu, ca un mester-zidar intelept, am pus temelia, SI un altul clade?te deasupra. Dar fiecare sa ia bine seama cum cladeste deasupra.
  11 Caci nimeni nu poate pune o alta temelie decat cea care a fost pusa, si care este Isus Hristos.
  12 Iar daca cladeste cineva pe aceasta Temelie, aur, argint, pietre scumpe, lemn, fan, trestie,
  13 lucrarea fiecaruia va fi data pe fata: ziua Domnului o va face cunoscut, caci se va descoperi in foc. Si focul va dovedi cum este lucrarea fiecaruia.
  14 Daca lucrarea zidita de cineva pe temelia aceea, ramane în picioare, el va primi o rasplata.

  Casa – viata noastra,
  Temelia- Domnul Isus
  Aur, argint, pietre scumpe – casa de lux,
  Roadele Duhului Sfant te ajuta sa-ti cladesti o astfel de casa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.