16 Septembrie

0
37

” Caci iata, întunericul acopere pamântul, si negura mare popoarele; darpeste tine rasare Domnul, si slava Lui se arata peste tine.” Isaia 60:2

Isaia a înteles ca slava care va cuprinde poporul sau, nu-i cauzata de ceeace ei pot sa faca, ci de ceea ce Dumnezeueste gata sa împlineasca pentru ei. Dinaceasta cauza el i-a îndemnat pe cei din neamul lui sa-si puna toata nadejdea în Dumnezeu si înlucrarile Sale.

Am citit undeva ca printre triburile de indieni, exista un ritual deosebitprin care fiecare baiat, trebuie sa-si dovedeasca barbatia, petrecând onoapte singur în padure. În acest fel, copiii erau învatati sa capete curajsi sa nu se mai teama de nimic.

Într-o seara, un copil a fost dus în padure de cei din tribul sau si afost lasat în întuneric, având numai un cutit în mâna cu care sa se poataapara de animalele salbatice.

Cei ce l-au dus în padure, i-au spus sa nu se teama, sa stea linistit si savegheze toata noaptea, pentru ca nu cumva sa fie atacat prin surprindere.  Crezând ca supravetuirea depinde numai de efortul sau, copilul n-a închisnici un ochi toata noaptea.
Spre surprinderea sa, în noaptea aceea nu s-a întâmplat nici unul dintrepericolele pe care el le-a asteptat. Mai mult însa, când s-afacut ziua, el a observat ca în spatele unui copac, cu arcul în mâna gatasa intervina în orice momet, a vegheat alturi de el si tatal sau. Daca ar fistiut aceasta de cu seara, cu siguranta ca acel copil ar fi dormit linistit si în mijlocul padurii, fara sa-si fi facut vreo problema.

Daca în aceasta zi ai ajuns într-o situatie despre care crezi ca nu mai estenici o iesire, uita-te în sus si vei descoperi prin credinta, ca Dumnezeu, Tatalnostru, vegheaza, pentru ca nu cumva sa ni se întâmple vreun rau.

Rugaciune: Doamne Dumnezeule; Iti multumesc ca în mijlocul necazurilor nu ma lasiniciodata singur. Ajuta-ma sa ma încred în Tine si sa nu ma mai tem de nimic.  Amin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.