17 Octombrie

0
52

“Odinioara în Israel, pentru întarirea unei rascumparari sau unui schimb, omul îsi scotea încaltamintea si o dadea celuilalt: aceasta slujea ca marturie în Israel.” Rut 4: 7

Versetul de astazi ne explica un obicei foarte ciudat din vremea lui Rut.

Atunci cînd un rascumparator nu dorea sa rascumpere pe cei asupra carora avea acest drept, obiceiul era ca acesta sa-si scoata încaltamintea si sa o dea celui care putea si dorea sa plateasca pretul rascumpararii.

Iar, omul care platea pretul rascumpararii trecea peste încaltamintea respectiva, ca semn a dorintei lui de “fi în papucii acelui om”, adica de a lua asupra lui sarcina pe care trebuia sa o împlineasca cel ce avea drept de rascumparare.

Poti gasi oare o ilustratie mai profunda care sa explice ceea ce a facut Domnul Isus pentru noi?

Noi, rasa umana, în firea noastra pacatoasa nu putem face nimic pentru a plati pretul rascumpararii, de aceea ne-am scos încaltamintea si am pus-o pe umerii lui Isus Hristos. De aceea, mîntuirea este data de Domnul Isus care sta în încaltamintea pe care noi I-amdat-o. De fapt atunci cînd El a luat asupra Sa dreptul rascumpararii, I-amtransferat Lui sarcina pacatelor noastre”¦

Daca privim la Boaz, sotul lui Rut, vedem imaginea a ceea ce a facut Domnul Isus pentru mine si tine la crucea de la Golgota. Pentru ca nimeni nu ar putea sa se rascumpere prin propria putere, niciunul dintre noi nu este prea departe de dragostea lui Dumnezeu care a acceptat sa plateasca în locul nostru.

BUCURA-TE ÎN ACESTA ZI DE CEEA CE A FACUT DOMNUL ISUS PENTR TINE, ASA CUM RUT S-A BUCURAT DE CEEA CE I-A DAT BOAZ!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.