17 Noiembrie

0
44

“Doamne, asculta-mi rugaciunea, pleaca-Ti urechea la cererile mele! Asculta-ma în credinciosia si dreptatea Ta! Nu intra la judecata cu robul Tau! Caci niciun om viu nu este fara prihana înaintea Ta.” Psalm 143:1-2

Ultima afirmatie din aceste versete este o marturie deosebita pentru noi. Mesajul pe care îl transmite este cît se poate de clar: încercarile noastre de a atinge anumite standarde de bunatate nu ne apropie de sfintenia si bunatatea lui Dumnezeu! Biblia ne spune foarte clar ca noi sîntem imperfecti si deci, nu putem sta în fata sfinteniei lui Dumnezeu numai datorita meritelor noastre.

Asadar, cum putem deveni persoane dupa voia lui Dumnezeu, acceptate de El? Stînd înaintea lui îmbracati în haina neprihanirii, haina pe care El ne-a dat-o prin sîngele curs al Domnului Isus Hristos pe cruce, la calvar. Hristos a început si a dus la bun sfîrsit lucrarea de mîntuire pe care a început-o, si pe care noi nu am fi putut sa o împlinim niciodata.

Astazi te provoc din nou si te întreb: Cauti sa fii o persoana religioasa sau neprihanita? Vreau sa îti spun un lucru: eforturile noastre personale si munca depusa nu au nicio valoare în fata lui Dumnezeu. A fi religios implica doar actiunea de a ne curati mintea în asa fel încît sa credem ca Dumnezeu ne va accepta prin ceea ce putem noi face.

Lucrul pe care trebuie sa îl întelegem este acela ca Dumnezeu asteapta ca noi sa fim fara prihana înaintea Sa, si nu religiosi. Din aceasta cauza, El si-a dar fiul sa moara pe cruce, pentru mine si pentru tine. Prin jertfa Domnului Isus noi am devenit neprihaniti înaintea Lui si sîntem acceptati pe deplin.

Asa ca, daca esti unul dintre cei care doresc sa îi fie pe plac lui Dumnezeu printr-o atitudine de religiozitate, te îndemn sa te opresti! În schimbul acestei atitudini, te îndemn sa accepti adevarul lui Dumnezeu, acela ca prin jertfa Sa esti neprihanit. Traieste prin puterea acestui adevar azi si în fiecare zi!

ATUNCI CÎND AI ACCEPTAT DARUL MÎNTUIRII DAT DE DUMNEZEU, AI DEVENIT NEPRIHANIT SI ACCEPTAT DE DOMNUL ISUS.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.