18 Noiembrie

0
48

“Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamînt, ca sa nu vada moartea. Si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu îl mutase. Caci înainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu.” Evrei 11:5

Mi se spune adesea ca multi crestini sînt prinsi în mrejele pacatului si umbla dupa lucruri trecatoare, încît ajung una cu lumea, si nu una cu Dumnezeu. Un lucru este adevarat: ispitele sînt mari si adesea greu de învins.

Se poate ca si tu sa te lupti astazi cu ispitele acestei lumi. Daca aceasta este situatia ta, as dori sa iti reamintesc despre un om al Scripturii, numit Enoh. Acesta a trait într-o perioada a istoriei lumii cînd pacatul devenise la fel de puternic impregnat în vietile oamenilor, cum este si astazi.

Enoh nu a fost mare misionar, nici macar un mare predicator si nici vreun mare lider spiritual. Ci el a iesit din depravarea ce caracteriza zilele vremurilor lui. Ceea ce spune Biblia este ca Enoh umbla cu Dumnezeu.

Ceea ce mi se pare mie interesant este faptul ca viata de crestin este adesea comparata cu o umblare. Este ca o umblare, prin pasi mici, facuti fiecare în parte la vremea potrivita. Iar, în timpul în care noi facem acesti pasi, Dumnezeu îngaduie evenimente care sa ne schimbe vietile.

Pentru Enoh a existat un astfel de moment, cînd a trecut de la o viata normala la una extraordinara. Cred ca aceasta schimbare a venit în viata lui Enoh atunci cînd a avut un fiu, la vîrsta de 65 de ani. Aceasta experienta minunata a facut ca Enoh sa devina un copil al lui Dumnezeu si sa umble prin credinta.

De multe ori, chiar daca avem o viata de crestin, sîntem împinsi spre a duce o viata si mai sfînta, printr-un eveniment îngaduit sa ne schimbe vietile. La 65 de ani, Enoh a devenit un asa urmas al lui Dumnezeu, încît a ajuns un adevarat exemplu al credintei, în Evrei 11.

Faptul de a merge cu Dumnezeu într-o lume perversa nu este numai posibil, ci este si ceea ce Dumnezeu doreste de la noi. Daca exista ceva care sa te opreasca sa mergi aproape de Dumnezeu, cere-i Duhului Sfînt sa iti arate care este problema si sa te învete cum sa o rezolvi.

Poate ca astazi este ziua decisiva, de întoarcere la Dumnezeu, ziua cînd vrei trece de la o viata normala la una extraordinara.

DUMNEZEU DORESTE CA TU SA MERGI APROAPE DE EL SI SA TRAIESTI O VIATA EXTRAORDINARA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.