16 Noiembrie

0
37

“Prin credinta a adus Abel lui Dumnezeu o jertfa mai buna decît Cain. Prin ea a capatat el marturia ca este neprihanit, caci Dumnezeu a primit darurile lui. Si prin ea vorbeste el înca, macar ca este mort.” Evrei 11:4

Mi-am pus adesea întrebari referitoare la Cain si la Abel. Povestea lor este una atît de interesanta, întrucît cunoaste o întorsatura neasteptata. Dumnezeu a acceptat si a binecuvîntat jertfa lui Abel, însa a refuzat sa o accepte pe cea a lui Cain.

Probabil ca cele doua jertfe erau egale în ceea ce privea cantitatea, poate chiar jertfa lui Cain era si mai mare decît cea a fratelui sau. Asadar, de ce a respins Dumnezeu jertfa lui Cain? Raspunsul se gaseste în atitudinea gresita a lui Cain. Acesta si-a adus jerfa cu o atitudine a inimii plina de necredinta, percepînd jertfa ca pe o obligatie pe care trebuie sa o împlineasca. Abel a venit însă în fata lui Dumnezeu plin de credinta si cu multa reverenta.

Înainte însa de a-l judeca aspru pe Cain, ar trebui sa ne uitam la inimile noastre cu atentie si sa vedem daca nu cumva si noi aducem jertfe pe care Domnul Isus nu le poate primi. De exemplu, atunci cînd venim înaintea lui Dumnezeu cu o cîntare de lauda, dar mintea noastra este departe de Domnul nostru, jerfa pe care o aducem este falsa, tocmai din cauza atitudinii noastre. Dumnezeu nu ne cere jertfe si sacrificiu. Nu! El doreste o închinare autentica, prin care sa-I oferim tot ce avem mai bun.

Lucrul de care ma tem în aceasta zi este ca de prea multe ori, multi dintre noi, îi dam lui Dumnezeu doar resturi ale închinarii noastre, fie bani, fie rugacini, fie lauda. Avem adesea atitudini gresite înaintea Domnului: daca imi este somn, ma duc în pat fara sa ma rog, doar voi rezolva problema aceasta mai tîrziu. Daca vreau sa îmi cumpar o masina noua, desi nu prea am nevoie de ea, voi da bani mai putini la biserica. Ma voi achita eu si de această datorie, cîndva, mai tîrziu!

Ceea ce doresc sa spun este ca adevarata noastra atitudine în ceea ce îl priveste pe Dumnezeu se gaseste chiar în aceste mici detalii.

Astazi te provoc si te întreb: Care este atitudinea ta în ceea ce priveste lauda lui Dumnezeu? I te închini cu tot ceea ce ai sau îi rezervi doar resturi din viata ta?

DUMNEZEU DORESTE TOT CEEA CE AI MAI BUN “¦ NU DOAR RESTURI DIN VIATA TA!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.