17 Martie – Tunul din Edinburgh

0
47

-“Dumnezeu vorbește însă, când într-un fel, când într-altul, dar omul nu ia seama”¦ ca să abată pe om de la rău și să-l ferească de mândrie.” Iov 33.14,17-

Pe vremuri, pe zidurile cetății din Edinburgh (Scoția) se afla așezat un tun, care vestea locuitorilor ora 12 din zi. La acea oră, se trăgea cu tunul o bubuitură pu­ternică, încât tot orașul știa cât este ora. În acele cli­pe, oamenii își îndreptau ceasornicele.

Și în domeniul spiritual există astfel de “tunuri” care vestesc timpul. Viața fiecărui om trebuie îndreptată după Evanghelia lui Dumnezeu. Prin multe feluri de “bubuituri” suntem avertizați să ne îndreptăm viața după Evanghelie. Războaie, neînțelegeri între indivizi și națiuni, secetă, inundații, maladii etc. sunt bubuituri puternice, care răsună peste întreaga lume, ca ea să-și îndrepte viața după planul lui Dumnezeu.

Să admirăm și să primim în inimile noastre dragostea lui Dumnezeu, care Se preocupă așa de mult să ne vorbească! Natura înconjurătoare, mișcarea astrelor, fiecare clipă, fiecare întâmplare din viața noastră și a semenilor noștri sunt vorbiri ale lui Dumnezeu. Dar cea mai mare vorbire a lui Dumnezeu față de om s-a arătat la crucea de pe Golgota. Aceasta este vestea bună. Să ne îndreptăm viața după ea!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.