17 Martie

1
58

“Bucurati-va întotdeauna. Rugati-va neîncetat. Multumiti lui Dumnezeu pentru toate lucrurile; caci aceasta este voia lui Dumnezeu, în Hristos Isus, cu privire la voi.” 1 Tesaloniceni 5: 16-18

As vrea sa privim astazi la anumite cuvinte cheie pe care le-am descoperit în versetele ce ne sînt aduse în atentie: “Multumiti lui Dumnezeu pentru toate lucrurile” !

Ne este foarte usor sa îi multumim Domnului si sa avem o atitudine corecta a inimii atunci cînd lucrurile ne merg foarte bine; nu-i asa ?  Partea cea mai grea este însa atunci cînd trebuie sa fim multumitori si în situatii dureroase si grele”¦

Cred ca puterea de a multumi Domnului indiferent de circumstantele în care ne gasim vine dintr-o perspectiva corecta avuta cu privire la lucrurile pe care le da sau le îngaduie Dumnezeu. Este foarte usor ca în încercare sa cazi în deznadejde si sa pierzi din vedere imaginea per ansamblu. Atunci cînd devenim absorbiti de problemele noastre si de noi însine, acestea ajung sa devina mai puternice decît noi si sa ne acapareze viata.

De aceea, doresc sa te încurajez sa faci un lucru: ridica-ti ochii de la problemele tale si întoarce-i spre Dumnezeu. Multumeste-I ca ti-a dat viata, ca te-a creat si considera ziua de azi ca un dar primit de la Domnul, un dar prin care poti începe o viata noua alaturi de El.

În Plîngerile lui Ieremia ni se spune: “Bunatatile Domnului nu s-au sfîrsit, îndurarile Lui nu sînt la capat, ci se înnoiesc în fiecare dimineata. Si credinciosia Ta este atît de mare!”

Aproape întotdeauna noi nu avem puterea de a schimba circumstantele, însa putem decide care ne este modalitatea de a raspunde în fata încercarilor. Daca vei lasa ca fiecare durere si încercare pe care o vei trai sa devina un motiv de a-i multumi Domnului, El va fi mereu alaturi de tine. Iar atunci cînd te afli în prezenta lui Dumnezeu si îl lauzi, El este prezent în viata ta.

Dumnezeu asculta ruga poporului Sau si îti poate schimba perspectiva pe care o ai asupra lucrurilor cu care poate, te confrunti chiar în aceasta zi.

PENTRU A PUTEA AVEA O ATITUDINE DE MULTUMIRE ÎN FATA TUTUROR CIRCUMSTANTELOR VIETII, TREBUIE SA ÎNCEPI PRIN A AVEA O PERSPECTIVA CORECTA ASUPRA VIETII.

1 COMENTARIU

  1. meditatia asta imi place muuuult!
    imi aduce aminte de lupta lui Petru si a celorlalti ucenici de a prinde peste in larg… Si cand apare Domnul Iisus… pestele este prins la porunca Lui chiar la mal…:) si pe mal El ii astepta pe ucenici un dejun pregatit chiar de Domnul, paine fript si paine:).
    Ce implinire! Cine s-ar fi gandit la asa ceva???
    Cu El niciodata barca nu ramane goala si masa este pregatita inainte sa te gandesti la ea.
    El da intotdeauna mai mult si mai bine, totdeauna are o masa pregatita pentru cei osteniti si insetati,smeritii care il recunosc in viata lor si il iubesc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.