16 Martie

1
33

“Sa nu va potriviti chipului veacului acestuia, ci sa va prefaceti, prin înnoirea mintii voastre, ca sa puteti deosebi bine voia lui Dumnezeu: cea buna, placuta si desavîrsita.” Romani 12: 2

De obicei, viata este formata dintr-o serie de decizii grele, însa trebuie sa fim multumitori pentru ca avem Cuvîntul lui Dumnezeu, care ne ajuta în astfel de situatii. Iar daca astazi te afli în situatia de a decide asupra unui lucru, te rog sa îti pui urmatoarele cinci întrebari:

Întrebarea 1: Este de ajutor? Decizia pe care vrei sa o iei te încurajeaza si te conduce spre calea slujirii Domnului Isus Hristos? Daca nu te conduce pe aceasta cale, poate nu ar trebui sa faci lucrul respectiv.

Întrebarea 2: A devenit lucrul pentru care trebuie sa iei o decizie un obicei care îti acapareaza viata? Orice lucru care te poate acapara, devenind un obicei nesanatos trebuie evitat. Ca si crestini, avem cu totii libertatea de a nu pacatui. Nu sîntem sclavii niciunui lucru si niciunei persoane. Asa ca, întreaba-te: nu cumva decizia pe care urmeaza sa o iau matransforma într-un sclav deplin al ei?

Întrebarea 3: Poate aceasta decizie sa îmi afecteze marturia pe care o depun pentru Domnul Isus? Nu stii niciodata cine te urmareste si cu siguranta ca nu ai vrea sa fii o piatra de poticnire pentru cei ce nu îl cunosc pe Domnul. Aminteste-ti ce ni se spune în Romani 14: 13: “Sa nu ne mai judecam dar unii pe altii. Ci mai bine judecati sa nu faceti nimic, care sa fie pentru fratele vostru o piatra de poticnire sau un prilej de pacatuire.”

Întrebarea 4: Oare aceasta decizie ma întareste în credinta? Vei avea o credinta mai puternica, vei deveni un crestin mai bun si vei avea curajul de a a-i îndemna si pe altii sa se întoarca la Domnul Isus ? Daca nu se întîmpla aceste lucruri, atunci stii ce directie trebuie sa urmezi.

Întrebarea 5: Aceasta decizie îl slaveste pe Dumnezeu? În Coloseni 3:17 ni se spune: “Si orice faceti, cu cuvîntul sau cu fapta, sa faceti totul în Numele Domnului Isus, si multumiti, prin El, lui Dumnezeu Tatal.” Daca nu poti afirma cu siguranta ca prin decizia ta slavesti Numele Domnului, atunci opreste-te!

Ma rog ca aceste întrebari sa te ajute sa iei decizii bune în viata.

AVEM CUVÎNTUL LUI DUMNEZEU CARE NE AJUTA SA LUAM DECIZIILE IMPORTANTE DIN VIATA NOASTRA.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.