17 Mai

1
30

” Sa nu ne mai judecam dar unii pe altii. Ci mai bine judecati sa nu faceti nimic, care sa fie pentru fratele vostru o piatra de poticnire sau un prilej de pacatuire. ” Romani 14:13

Într-o seara pe când era deja întuneric, un om care se întorcea spre casa, a observat o luminita care se misca haotic în fata lui. La început a crezut ca este un copil care se joaca cu o lanterna, dar când a ajuns mai aproape a observat ca cel ce purta lanterna era un orb, care cu bastonul sau urmarea marginea bordurii.

Surprins de aceasta situatie, omul s-a întrebat: ” la ce-i trebuie orbului o lanterna?” Pentru el este noapte tot timpul, si nu poate vedea, chiar daca foloseste lanterna!”

Ca sa afle raspuns la aceste întrebari, cînd a ajuns în dreptul omului fara vedere, acel barbat a început o conversatie cu acesta, asteptând cu nerabdare un raspuns.

Dupa ce i-a auzit întrebarile, orbul a zâmbit si i-a spus: ” eu port lumina nu pentru mine, ci pentru ceilalti!” Ei trebuie sa ma observe, pentru ca fiind orb, nu ma pot pazi de cei ce trec pe sosea. Si ar fi un si mai mare pericol, daca nici ceilati oameni nu m-ar observa.

Din raspunsul omului fara vedere, descoperim ca el a avut o gândire diferita, fata de modul nostru de a vedea lucrurile. În viziunea noastra moderna de a privi lucrurile, atunci când ne uitam în jur, suntem interesati de noi însine. Orbul însa judeca lucrurile din perspectiva celorlati.

Fiind interesati numai de noi însine, am ajuns sa nu mai stim ce înseamna a trai o viata de slujire. Urmarind însa exemplul acestui om fara vedere, ar trebui sa fim motivati sa facem toate lucrurile din perspectiva celor de lînga noi, pentru ca sa nu ajungem o pricina de poticnire.

Rugaciune: Doamne Isuse; straluceste cu lumina adevarului si dragostei Tale si prin viata mea, pentru ca toti cei ce-mi urmaresc viata sa Te vada pe Tine. Amin.


1 COMENTARIU

  1. Nu judeca niciodat? ac?iunile cuiva pan? nu-i cuno?ti adev?ratele motive.
    Nu judeca pe cineva dupa cum este astazi, ci incearca sa vezi ceea ce poate sa devina maine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.