16 Mai

2
33

” De aceea, mângaiati-va si întariti-va unii pe altii, cum si faceti în adevar.” 1 Tesaloniceni 5:11

În una dintre cartile sale, Gordon MacDonald, a povestit o întâmplare deosebita la care a fost martor în timp ce încerca sa priveasca din balconul sau, frumusetile New Yorkului.

Folosind un binoclu, spune el, am început sa privesc în jur, încercând sa oberv lucrurile care îmi atrageau atentia. Urmarind un drum laturalnic, care serpuia pe marginea unui râu, am observat cum pe teava de esapament a unei dubite a început sa iasa fum. Desi soferul masinii a coborât imediat si a deschis capota masinii, n-a reusit sa faca nimic.

Probabil speriat, ca sa nu i se întâmple ceva mai rau, soferul a tras masina pe marginea soselei, a încuiat-o si s-a întors spre oras venind pe jos.

Curios sa aflu ce se va întâmpla cu acea masina, am tinut-o sub observatie. De aceea la aproape o ora de când masina fusese abandonata, am observat cum în spatele acesteia a oprit o alta masina. Când eram gata sa spun ca soferul ghinionist îsi rezolvase problema, am observat ca cei ce au coborât din masina nou venita, au fortat usa din spate a dubitei si
intrând înauntru au furat casetofonul, roata de rezerva si tot ceea ce au mai gasit.

La scurt timp dupa ce acesti hoti au plecat, a aparut o alta masina din care au coborât alte doua persoane, care au furat doua roti, lasând dubita aplecata pe o parte.

A doua zi când s-a trezit, Gordon s-a uitat din nou spre masina parasita. De data aceasta a observat ca-i lipseste si una dintre portierele din fata, iar pâna seara nu mai avea nici motorul.

Când adevaratul sofer s-a întors, a observat ca masina sa suportase un jaf de neimaginat. În numai o zi de la pana de motor, din masina sa se furase tot ceea ce era în interior, roata de rezerva, doua roti de pe aceeasi parte, una dintre portierele din fata si motorul.

Fiind revoltat de felul cum au actionat hotii, Gordon a înteles ca acelasi lucru se poate întâmpla si în viata celor în care nu mai este prezent Hristos.

Pentru ca vrajmasii sufletului au furat tot ceea ce este din Dumnezeu, viata multor oameni a ajuns sa fie o carcasa goala, având doar o forma de evlavie, dar tagaduindu-I puterea.

Rugaciune: Doamne Isuse; traieste si în viata mea, pentru ca prin puterea Ta sa pot birui orice atac, al celor ce încearca sa-mi fure valorile cu care m-ai înzestrat. Amin.


2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.