16 Iulie

3
37

” faceti-mi bucuria deplina si aveti  o simtire, o dragoste, un sufletsi un gand.” Fil.2:2 

A avea acelasi gand, potrivit dorintei apostolul Pavel din textul biblic din aceasta zi,  nu înseamna a avea numai o singura ideie,  ci mai degraba a cautasi a pune împreuna lucrurile pe care le avem în comun, pentru a ajunge la o unitate desavarsita.

Aceasta este si chemarea ce ne-a adresat-o Dumnezeu atunci cand ne-a cerut sa umblam în voia Sa, împartasind cu ceilati din jurul nostru numai lucrurile ce ne conduc la unitate.

Tot mai multi oameni astazi îi judeca pe altii numai dupa fapte si atitudini, fara a lua în considerare motivatiile ce i-au determinat pentru acestea.

Daca vom tine cont demotivatiile ce-i determina pe oameni pentru a împlini ceea ce fac, vom descoperi ca multi dintre acestia savarsesc lucruri rele fiindca au motivatii gresite. 

Oferind motivatii corecte, vom observa ca vom ajunge mai repede la unitate decatatunci cand încercm sa  schimbam atitudinile sau faptele.

Traind aceasta unitate a unor motivatii comune, vom ajunge mai repede la partasia pe care o doreste Dumnezeu si vom arata  lumii ca suntem urmasii Domnului Isus, fiind una, dupacum si Fiul si Tatal sunt una!

Care sunt persoanele cu care nu poti fi în partasie?  N-ai vrea ca în aceasta zi sa-ti examinezi motivatiile care au determinat aceasta ruptura ?

Rugaciune. Doamne Dumnezeule; ajuta-ma sa urmaresc doar lucrurile care conduc la pace si unitate, umbland cu credinciosie, motivat doar de dragostea Ta. Amin

 

3 COMENTARII

  1. Uitam ades ca omului i-a fost dat sa stapaneasca peste natura, nu peste om.

    Se pare ca cea mai dureroasa cauza a rupturilor de orice natura intre semeni este LIPSA DE IDENTITATE.
    Modele noi, modele invechite, sabloane pe care fiinta noastra le imbraca, fara macar sa se intrebe daca se muleaza pe ceea ce ne-a fost dat sa fim”¦
    Zi de zi”¦ lupta pentru recunoasterea de sine”¦ aceiasi lupta pentru a recunoaste inzestrarea si/sau limitele umane.

  2. Unitatea din punct de vedere omenesc tinde si practica o dovedeste , la uniformitate. Una din solutii ar fi acceptarea unii cu altii , respect unii pt altii , chiar cu pareri , statut social diferite . Unitatea o putem cauta si o putem gasi fiecare cu Dumnezeu , dupa care sa ne acceptam unii pe altii ca si copii ai lui Dumnezeu , creati de El , fiind diferiti unii de altii.

  3. Ruptura si motivul de a intrerupe partasiile sunt tot mai frecvente in viatza crestina ca un credincios care il iubeste pe Dumnezeu este si cunoscut de Dumnezeu,1 Cor.8:3 si il desparte de tot cei lumesc,ochi nu mai pot sa vada raul,mandria ,modernismul etc.urechile nu mai pot sa asculte minciuni ,vaicareli si faptele lui nu se mai potrivesc cu cei care inca mai fura,inseala,mint etc.si atunci crestinul adevarat se desparte de crestinul mincinos,Dumnezeu este un separator si nu un amestecator,dar un crestin adevarat iubeste chiar si pe cei care gresesc,dar nu se mai uneste cu ei,pentru ca nu vor sa asculte si sa se indrepte la sfaturile crestinului adevarat,si nici de Biblie,adevarul si minciuna nu stau la partasie,aceasta e adevarata motivatzie de ruptura,Domnul Dumnezeu sa ne calauzeasca in tot adevarul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.