17 Iulie

1
40

” Isus le-a vorbit din nou, si a zis : ” Eu sunt Lumina lumii; cine Ma urmeaza pe Mine, nu va umbla în întuneric, ci va avea lumina vietii.” Ioan 8:12

Cu câtiva ani de zile în urma, un ziar din New Yorka prezentet un interviu cu Pat Harper, o binecunoscuta prezentatoare de stiri, care si-a parasit apartamentul sau luxos din partea de vest a orasului cu numai 80 de centi în buzunar si a petrecut 5 zilepe strada, ca sa cunoascacum este viata persoanelor fara locuinta.

Ea a dorit sa faca un reportaj despre oamenii strazii sisa învete prin experienta proprie dinnecazurile si problemele acestora.  Pentru a lecunoaste încercarile, eaa colindat strazile New Yorkului, îndurând frigul si ploaia din luna Ianuarie, a dormit prin gari , holurile de la intrarea în cladiri, sau statii de metrou.  În numai câteva zile între ea si celelaltepersoane fara adapost , aproape ca nu mai era nici o deosebire .

Ca sa poata supravetui în acele zile când nu avea nici un ban ,au fost câtiva oameni carei-au dat de mâncaresi au ajutat-o sa-si cumpere lucrurile care îi erau strict necesare.

În acest timpinvestigatiile eiau ajutat-o însa sa înteleagaca multi dintre locuitorii strazii erau oameni obisnuiti , dar care au ajuns în situatii financiare criticecând nu si-au mai putut plati datoriile. Datorita acestui fapt, acestia au fost nevoiti sa-si vândalocuintele si sa traiasca pe strada, sau pur si simplu au plecat deacasa, pentru a li se pierde identitatea.

 Prezentatoarea de stiri a ajuns sacunoasca problemele persoanelor fara locuintasi sa realizeze un reportaj despre viataacestora , numaidatorita faptului ca a coborât în mijlocul lor.

Cu mult înainte însaca aceasta prezentatoare de stiri sa coboare printre persoanele fara adapost, Sfânta Scriptura vorbestedespre Cinevacare a parasitslava cereasca pentru a veni în mijlocul lumii noastre , traind printre pacatosi si muritori.  Dar Hristos n-a venitnumai sa se asemene cu noi , gustând aceleasi necazuri , dureri si suferinte, ci ca sa ne asigure si o cale prin care fiecare dintre noisa ajungem acolo unde El locuieste.

 Rug.  Doamne Isuse; pentru ca mi-ai promis un loc unde voi fi pentru todeauna acasa, ajuta-ma sa te urmez cu credinciosie si sa ma aseman Tie. Amin

1 COMENTARIU

  1. “Cand te apropii de Dumnezeu, esti mai aproape de oameni si invers: cand te apropii de oameni, esti mai aproape de Dumnezeu. Cred ca Dumnezeu prefera a doua cale.”
    Robert Iosub

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.