17 Ianuarie

0
46

” În El avem rascumpararea , prin sîngele Lui , iertarea pacatelor, dupa bogatiile harului Sau, pe care L-a raspîndit din belsug peste noi , prin orice fel de întelepciune si pricepere,…În El am fost facuti si mostenitori , fiind rînduiti mai dinainte , dupa hotarîrea Aceluia , care face toate dupa sfatul voiei Sale.” Ef.1:7-8 si11

În Viena ,capitala Austriei, este o biserica unde sunt înmormîntati membrii familiei regale.Toti membrii familiei Habsburgilor, care au urcat pe tron si au trecut din viata au fost înmormîntati în acelasi loc.

La înmormîntarea regilor, procesiunea funerara urmeaza însa un obicei interesant : Cînd întreg cortegiu ajunge în fata Bisericii , gasesc usa acesteia încuiata si o straja care o pazeste. În timp ce toti cei din cortegiu se opresc, garda de la poarta ciocaneste cu putere în usa de la intrare, asteptînd ca cineva sa deschida.

– ” Cine doreste sa intre ;” se aude întrebînd o voce raspicata din interiorul bisericii ?
– ” Maiestatea sa apostolica Împaratul !” raspunde garda din fata usii.
– “Nu-l cunosc! ” raspunde preotul închis în biserica.
Urmeaza apoi o a doua bataie în usa, urmata de aceiasi întrebare a preotului din interior. De data aceasta garda raspunde :
– “Marele împarat doreste sa intre” ; deschideti-i usa !
– “Nu stiu cine este acest împarat ; se aude din nou raspunsul preotului.

Dupa aceasta conversatie care s-a sfîrsit fara raspuns, urmeaza si o a treia bataie în usa si mai puternica decît toate celelalte.
– “Cine este cel ce vrea sa intre ” rasuna si-a treia oara întrebarea preotului?
– “Un biet pacatos;” raspunde garda cu voce stinsa . Atunci usa bisericii se deschide si funerariile sunt împlinite !

În fata mortii si-a vesniciei, titlurile noastre nu mai au nici o valoare. Înaintea lui Dumnezeu toti avem acelasi statut spiritual : “pacatosi pierduti” , vrednici de moarte si pierzare.

Pentru toti cei credinciosi însa, învierea lui Hristos a deschis mormîntul , iar atunci cînd acestia ciocanesc la poarta cerului , El o va deschide.

Rug. Doamne Isuse; îti multumesc ca prin credinta în jertfa Ta, am ajuns un pacatos iertat, caruia îi vei deschide si usa cerului.Amin

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.