Poarta-ti crucea fara nici un compromis

0
109

Pastorul William Hinson a povestit despre discutia pe care a avut-o la un mic dejun cu un membru al bisericii sale, ce era un om de afaceri foarte prosper. Omul de afaceri îl cunoscuse pe Domnul Isus, de curînd . N-a trecut mult timp de la aceasta decizie si el a trebuit sa cunoasca cît de mare este uneori pretul uceniciei.

În timpul micului dejun, omul de afaceri a povestit pastorului marea dilema cu care se confrunta. În slujba mea eu dictam preturile produselor împreuna cu alte companii cu care colaboram. În timpul licitatiilor eu aranjam cu acei prieteni care sa fie pretul de vînzare a produselor, profitînd pe rînd din acest joc.

În acest fel am scos multe companii de pe piata , împiedicîndu-le pentru a cumpara produse cu un pret bun. Acum dupa ce am devenit crestin nu mai pot proceda la fel si le-am spus si colegilor mei ca nu ma mai pot asocia cu ei la aceasta înselaciune.

Acestia mi-au zis , spunea omul de afaceri , daca nu voi continua în acelasi fel , ma vor scoate din jocul lor si voi pierde afacerea. De aceea am ajuns într-o mare dilema: Ce sa fac : sa-mi schimb modul necinstit în care am facut afaceri pîna acum , sau sa continui sa fac acelasi lucru stiind ca sunt gresit ?

Omul de afaceri a fost onest si a marturisit ca practicele lui in afaceri nu erau potrivite cu principiile crestine. De aceea nu s-a mai asociat cu vechii parteneri. Acestia s-au tinut de cuvant si l-au scos afara din jocul lor. In acest fel omul de afaceri, prosper de altadata, a ramas fara obiectul afacerilor sale, iar compania lui a dat faliment. Grea decizie, nu-i asa?

I-ati crucea si lucreaza fara sa faci vre-uncompromis. Nut e multumii sa fii crestn doar cu numele ci fi un adevarat urmas al Domnului Isus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.