17 Decembrie

1
39

” Si Duhul si mireasa zic:”Vino!” Si cine aude sa zica:”Vino!” Si celui ce îi este sete, sa vina;cine vrea sa ia apa vietii fara plata !” Apocalipsa 22:17

Într-o sceneta de Craciun, un copil numit Ralph, si-a dorit foarte mult sa joace rolul lui Iosif. Atunci când au fost însa împartite rolurile, pentru Iosif a fost numit un alt copil. În acele momente Ralph s-a suparat asa de tare , încât voia sa plece acasa si sa nu mai vina niciodata la biserica.

Pentru ca sa-l linisteasca, mama si învatatoarea de la scoala duminicala, i-au promis un alt rol, numindu-l pe Ralph sa interpreteze rolul proprietarului hanului în care Iosif si Maria au cautat loc de gazduire. Când însa sceneta a fost prezentata în biserica, Ralph a dorit sa se revanseze. De aceea când Iosif si Maria au ajuns în fata sa, cerând un loc pentru gazduire, el a deschis larg usa hanului spunând : “poftiti înauntru!” “Va primesc cu bucurie!” “Avem multe camere libere!” În acele momente, cei din sala au început sa râda, iar mama lui Ralph si învatatoarea de la scoala duminicala, au încercat sa-i sopteasca ce trebuia sa raspunda, spunându-i: ” Nu-i loc!”;”Nu mai este loc pentru voi!”

În acele momente când toti asteptau ca cei ce interpretau rolurile sa se încurce si sceneta sa se întrerupa cu acest raspuns neasteptat, copilul ce-l interpreta pe Iosif a intrat în acea camera amenajata ca han si-a spus cu voce tare : “Hei ; locul acesta-i ca o cocina! Mai degraba mergem în staul, decât sa înnoptam în casa ta!” Dupa ce toti cei prezenti s-au amuzat copios de improvizatia de moment, fiecare a fost însa cercetat de întrebarea: “Cum arata locul pe care l-am pregatit pentru a-L primi pe Hristos! Tu ce loc ai pregatit pentru Domnul ? Poate El gasi o casa curata în inima ta?

Rugaciune: Doamne Isuse; fa curatenie si-n sufletul meu, pentru ca sa-Ti pot oferi astfel un loc potrivit pentru Tine. Amin.

1 COMENTARIU

  1. Crezand si deschizand usa inimi noastre , Dumnezeu vine in inima noastra ca Domn si Mantuitor.
    Sa luam exemplul de neprihanire a maicii Domnului ca El sa poata sa-si faca lucrarea prin noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.