18 Decembrie

1
45

” Caci toti au pacatuit si sunt lipsiti de slava lui Dumnezeu. Si sunt socotiti neprihaniti, fara plata, prin harul Sau, prin rascumpararea, care este în Hristos Isus.” Romani 3:23-24

Într-o seara de ajun, un adolescent dintr-o familie de fermieri, era foarte suparat pentru ca nu gasise nici un cadou pentru tatal sau. Desi cautase peste tot, n-a gasit nimic prin care sa-si poata exprima dragostea asa cum ar fi dorit.

În timp ce se framântaca sa gaseasca un dar pentru tatal sau, i-a venit însa o ideie: “ce-ar fi daca în ziua de Craciuns-ar trezi mult mai devereme decât tatal sau si-ar face curatenie în grajduri, ar hrani si-ar mulge vacile, fara ca tatal sau sa stie?”

Pregatit pentru aceasta surpriza, la ora patru dimineata el era deja îmbracat, si în mai putin de o ora, toate lucrurile la ferma erau deja aranjate. Dupa ce a terminat totul, copilul s-a culcat din nou, ca si cum nu s-ar fi întâmplat nimic. Când tatal sau a venit dimineata ca sa-l trezeasca, el s-a prefacut ca doarme, întorcându-se pe partea cealalta. Fiindu-i mila de copil, tatal l-a lasat sa doarma, si-a plecat spre grajd hotarât ca în acesta zi de sarbatoare săîmplineasca toate treburile singur!

Când tatal a plecat spre grajduri, inima copilului a început însa sa bata foarte tare, pentru ca se gândea cum are sa reactioneze tata.  În numai câteva minute însa, tatal s-a reintors în casa si a venit direct în camera copilu sa. Era asa de coplesit de emotie încât nici nu mai putea sa vorbeasca.

În acele momente, tatal si-a luat copilul în brate, l-a sarutat si i-a repetat mereu si mereu: “Acesta-i cel mai frumos dar de Craciun !” “Acesta-i cel mai frumos dar de Craciun!”

Dragostea este cel mai frumos dar, pe care fiecare dintre noi ar trebui sa-l oferim la sarbatori, pentru ca indiferent de modul în care va fi exprimata, aceasta va pregati atmosfera pentru “Cel mai frumos Craciun!”

Rugaciune: Doamne Dumnezeule; Iti multumesc pentru dragostea ce mi-ai aratat-o prin Fiul Tau. Ajuta-mi ca la acest Craciun, sa-mi pot si eu exprima dragostea, iubind si daruindu-ma în aceeasi masura. Amin.

1 COMENTARIU

 1. O, Isuse, ingaduie-mi sa fiu in Tine si pentru Tine ceea ce vrei sa fiu; sa gandesc in Tine si prin Tine ceea ce vrei sa-mi fie gandul.

  Ajuta-ma sa savarsec in Tine si pentru Tine ceea ce vrei sa savarsesc.

  Ajuta-ma sa spun in Tine si pentru Tine ceea ce-mi vei da sa spun.

  Ajuta-ma sa-i iubesc in Tine si pentru Tine pe toti aceia pe care mi i-ai dat sa-i iubesc.

  Da-mi curajul de a suferi in Tine si pentru Tine, cu iubire, tot ceea ce-mi vei da sa sufar.

  Ajuta-ma sa te caut mereu si pretutindeni pentru ca Tu sa ma caluzesti si sa ma curatesti dupa vointa Ta dumnezeiasca!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.