16 Decembrie

1
41

” Dar daca umblam în lumina, dupa cum El Insusi este în lumina, avem partasie unii cu altii; si sângele lui Isus Hristos, Fiul Lui, ne curateste de orice pacat .” 1Ioan 1:7

O studenta crestina numita Christine Sommers, a publicat un articol intitulat :”Etica fara virtute!” În acest articol ea a criticat felul în care sunt predate cursurile de etica din cadrul facultatii în care studia . Ea a subliniat faptul ca studentii ce iau aceste cursuri , dezbat probleme ca: avortul, eutanasia, pedeapsa capitala, studiul ADN-ului si etica transplantului de organe, fara sa învete nimic despre virtuti personale ca: decenta, onestitate , onoare sau responsabilitate personala.

Dupa ce a citit articolul, una dintre colegele sale, nefiind de acord cu ceea ce ea a scris, i-a spus ca ea va continua sa aiba în atentie probleme de injustitie, de discriminare a femeilor si de coruptie în afaceri, pentru ca nu poti avea oameni morali fara institutii morale si nici cetateni morali fara un guvern moral.

Acea colega s-a aratat foarte hotarâta, spunând ca toti crestinii îsi pierd timpul atunci când promoveaza virtutile morale, fara a atrage atentia si asupra problemelor sociale majore cu care lumea se confrunta.

La sfârsitul semestrului însa, profesorul de etica a venit în fata studentilor cu toate lucrarile de examen, aratând foarte mânios.

Ce s-a întâmplat ? a întrebat cu mare nerabdare unul dintre studenti. Plin de furie, profesorul a trântit lucrarile de examen pe podea, spunând ca mai mult de jumatate dintre studentii din clasa de etica, au copiat unul de la celalalt.

Si ce veti face acum? a întrebat Christine, una dintre studentii care nu copiasera. “Te rog sa-mi permiti sa multiplic articolul tau si sa-l înmânez fiecarui student, pentru ca nu exista etica fara virtute!”

O lectie importanta, dar foarte greu de învatat; nu-i asa? Nu putem avea o societate bazata pe adevar si onestitate, fara a avea o revolutie morala personala. Cel ce a venit sa traiasca în Adevar, este singurul ce ne poate schimba viata, pentru ca traind asemenea Lui, sa avem si o societate mai buna.

Rugaciune: Doamne Dumnezeule; ajuta-ma sa traiesc umblând în curatie si adevar, pentru ca prin credinta, Duhul Tau sa ma învesmânteze cu toate virtutile divine.Amin.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.