17 Aprilie -BINECUVÂNTAT PRIN LOCUL DE MUNCĂ (4)

0
47


“Ascultați în toate lucrurile pe stăpânii voștri pământești “¦ ca unii care vă temeți de Domnul”
(Coloseni 3:22)

Păstrarea locului de muncă și obținerea unei promovări necesită:

1) Inițiativă: încearcă să ai viziuni largi. Mai mult decât atât, dă la o parte vechea viziune și cere-l lui Dumnezeu una nouă! Inteligența înseamnă mai mult decât coeficientul de inteligență. Angajatul obișnuit care are inițiativă va excela întotdeauna față de angajatul cu diplomă, dar care nu are inițiativă.

Dacă nu crezi, citește istoria. Doar educația nu te va face productiv, dar Duhul și Cuvântul lui Dumnezeu da. Pavel scrie: “să vă înnoiți în duhul minții voastre” (Efeseni 4:23). Petru scrie: “v-o scriu”¦ să vă trezesc mintea sănătoasă” (2 Petru 3:1). Lasă-L pe Dumnezeu să-ți stimuleze mintea cu idei care să te facă un angajat foarte dorit.

2) Perseverentă: Ce înseamnă asta? înseamnă energia și dorința de a realiza un lucru. înseamnă motivație, determinare, dedicare, credincioșie, răbdare, optimismul în fața dificultății și o disponibilitate de a munci. Cei ce evită varianta mai solicitantă și aleg calea ușoară sunt mai costisitori la angajare, scad moralul, reduc calitatea și micșorează productivitatea companiei. Pavel îi provoacă pe cititorii lui să persevereze în misiunea lor. “Vă dau un sfat”¦ Isprăviți, deci, acum de făcut; pentru ca, după graba voinței să fie și înfăptuirea” (2 Corinteni 8:10-11).

3) Respect: Gândește-te la drepturile și nevoile altora. Tratează-i cu sensibilitate, cu bunătate, cu respect și în limitele legii, conștiinței și Scripturii. “Ascultați în toate lucrurile pe stăpânii voștri pământești”¦ ca unii care vă temeți de Domnul”. Când vei deveni un astfel de angajat, Dumnezeu îți va garanta siguranță financiară și succes profesional.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.