16 Aprilie -BINECUVÂNTAT PRIN LOCUL DE MUNCĂ (3)

0
43


“Îmbrăcați-vă cu o inimă plină de îndurare, cu bunătate, cu smerenie, cu blândeță, cu îndelungă răbdare”
(Coloseni 3:12)

Ca să ai succes la locul de muncă ai nevoie de:

1)Empatie: Manifestă întotdeauna considerație pentru situația altor oameni, pentru nevoile lor, pentru sentimentele și pentru percepțiile lor. încearcă să înțelegi cum este să umbli în papucii lor. Prin asta le mărești motivația, le îmbunătățești mediul de lucru și le crești nivelul de productivitate. “îmbrăcați-vă cu o inimă plină de îndurare, cu bunătate, cu smerenie, cu blândețe, cu îndelungă răbdare”. Ar trebui să “te îmbraci” cu aceste calități la serviciu în fiecare zi.

2) Flexibilitate: Aceasta este capacitatea de a te adapta, de a face ajustări și de a avansa. într-un mediu condus de dificultăți economice și de concedieri, angajații rigizi și reactivi sunt deseori primii care sunt considerați în plus sau concediați. învață să fii maleabil. Pavel a făcut-o. “M-am deprins să fiu mulțumit cu starea în care mă găsesc”¦. în totul și pretutindeni”¦ Pot totul în Hristos, care mă întărește” (Filipeni 4:11-13).

Când bate vântul schimbării, oamenii flexibili se pleacă dar nu se frâng. Ei trăiesc pentru a sta din nou în picioare și chiar ajung să fie promovați. 3) Umor: începe să te vezi pe tine, dar și lumea din jur cu simțul umorului. Refuză să te iei prea în serios. Caută umorul ce se ascunde în momentele serioase ale vieții și îl vei găsi. Oamenii care propagă nefericirea îi trag pe toți în jos.

Cuvântul lui Dumnezeu spune: “O inimă veselă este un bun leac” (Proverbe 17:22). O altă traducere spune: “Buna dispoziție este bună pentru inimă” (v. 22). Un bun simț al umorului îmbunătățește lucrurile și face ca locul de muncă să fie mai plăcut pentru toți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.